(video) Record Guinness: 0-100 km/h în 1,416 secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O echipă de studenți de la Universitatea din Stuttgart, numită GreenTeam, a construit o mașină electrică care deține recordul pentru cea mai rapidă accelerație până la 100 km/h. Prototipul studențesc a înregistrat prima sută în 1,416 secunde, timp înscris drept record mondial de către reprezentanții Guinness Book.

Vehiculul asemănător unui monopost de curse nu se prezintă cu un WOW în ceea ce priveşte puterea. Motoarele electrice ce asigură tracțiune integrală livrează 245 CP.

Modelul este construit aproape în întregime din carbon și cântărește doar puţin sub 145 de kg. Combinația de putere/greutate (1750 CP/tonă) a contribuit la atingerea noului statut de campion prin cele mai rapid accelerabile vehicule din lume.

În timpul sprintului, prototipul îl face pe conducătorul auto să simtă o suprasarcină de 2.5G, mai mult decât generează actualele monoposturi de Formula 1 şi care este aproximativ echivalentă cu forța experimentată de astronauți atunci când o rachetă reintră în atmosfera Pământului!

GreenTeam s-a pregătit de această nouă încercare timp de un an şi a mai declarat că atât motoarele electrice, cât și bateria de înaltă tensiune folosită, au fost dezvoltate în Stuttgart.

Amintim că la momentul de faţă automobilul de producţie stradal, care oferă cea mai rapidă acceleraţie 0-100 km/h, este Rimac Nevera.

Cmentariile sunt închise