(video) Rimac Nevera a ajuns pe o pistă de drag racing! Cifrele record înregistrate sunt incredibile

Brooks Weisblat, fondatorul comunităţii DragTimes, a reuşit să bată recordurile setate atât de Mat Watson de la CarWow, cât şi de Rimac în sine cu noul Nevera. Despre aceasta a anunţat atât automobilistul american, cât şi compania croată printr-un comunicat de presă.

Hipercarul electric, “încălţat” standard în anvelope Michelin Pilot Sport 4S, a reuşit să parcurgă un sfert de milă în 8.582 secunde pe Famoso Raceway (cu 270 km/h la ieşire), intrând astfel pe o pistă profesionistă de drag racing pentru prima dată.

La momentul înregistrării performanţei temperatura aerului era de 37 de grade Celsius, iar a asfaltului de 65 de grade. În plus, cele mai bune cifre s-au stabilit abia din a 11-a încercare rapidă consecutivă, fără ca performanţa să scadă cumva între acestea.

Timpul setat face din Nevera deocamdată cea mai rapidă maşină de producţie de pe planetă! Anterior noua Tesla Model S Plaid a preluat coroana (9.247 secunde) de la Bugatti Chiron Sport (9.4 secunde).

“Acesta a fost primul nostru test pe o suprafață VHT (lipită), așa că nu am știut la ce să ne așteptăm. La început am parcurs 402 metri într-un timp neașteptat (8.7 și 8.8 secunde) decât am făcut-o pe o suprafață normală, nepreparată în Europa. Temperatura pistei a fost de 65°C și a trebuit să facem unele ajustări. Sistemul de control a tracţiunii a învăţat noua suprafața cu fiecare încercare şi a reglat cuplul la roţi memorând setările cele mai optime.

După unele ajustări și diferite strategii de încălzire a anvelopelor, am reușit să obținem rezultate mai bune. Brooks ne-a ajutat cu experiența sa în drag racing și am reușit să stabilim recordul mondial pentru cea mai rapid accelerabilă mașină de producție și, de asemenea, am depășit propriul nostru record pentru parcurgerea unui sfert de milă. 

Totuși, suntem încrezători că Nevera are mult mai multe de oferit și că putem merge chiar mai repede cu mai multă experiență și teste pe acest tip de suprafață. Ne vom întoarce”, a declarat pilotul de teste Miroslav Zrnčević.

Vezi şi: (video) Porsche a oficializat un mariaj între Bugatti şi Rimac! Iată care e viitorul companiilor

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/