Noile Range Rover Evoque şi Land Rover Discovery Sport facelift au primit motorizări PHEV. Iată cât costă în Moldova

Noile SUV-uri compacte premium Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport sunt acum disponibile cu tehnologie plug-in hybrid (PHEV), oferind performanța, rafinamentul și capacitatea pe care clienții o așteaptă împreună cu o autonomie electrică de până la 66 km și emisii de CO2 de până la 32g/km.

Modelele vor purta insigna P300e şi pot fi comandate de acum în nivelul de echipare standard sau R-Dynamic, în specificaţiile S, SE și HSE, cu o gamă de jante cu dimensiuni care variază între 18 şi 20 de inci.

Ambele SUV-uri sunt construite pe baza platformei Premium Transverse Architecture şi au fost din start concepute pentru a adopta tehnologii de propulsie electrificate. În acest caz, noile modele sunt dotate cu, şi oferă performanță durabilă, prin combinarea unui motor Ingenium pe benzină de 1.5 litri şi cu trei cilindrii (200 CP), cu un motor electric de 109 CP integrat în puntea spate și o baterie litiu-ion cu o capacitate de 15 kWh situată sub scaunele din spate. În total sistemul pune la dispoziţie 309 CP şi 540 Nm de cuplu!

Range Rover Evoque P300e poate face 0-100 km/h în doar 6.4 secunde, poate atinge o viteză maximă în modul de rulare electric de 135 km/h, poate emite un nivel combinat de emisii de doar 32 g/km de CO2 (în ciclu WLTP), poate arăta un consum mixt de doar 1.4 litri la 100 de km parcurşi şi poate rula exclusiv pe electricitate până la 66 de km!

De cealaltă parte, Range Rover Discovery Sport P300e poate face 0-100 km/h în doar 6.6 secunde, poate atinge o viteză maximă în modul de rulare electric de 135 km/h, poate emite un nivel combinat de emisii de doar 36 g/km de CO2 (în ciclu WLTP), poate arăta un consum mixt de doar 1.6 litri la 100 de km parcurşi şi poate rula exclusiv pe electricitate până la 62 de km!

Combinaţia de motoare formează şi un sistem de tracţiune integrală, iar puterea este procesată printr-o nouă cutie de viteze automată cu opt rapoarte (cu 5 kg mai ușoară decât transmisia cu nouă trepte utilizată în celelalte modele).

Portul de încărcare a bateriei este localizat pe aripa posterioară stânga. Bateria poate fi reîncărcată:

  • complet printr-un cablu Mode 2 de la o priză casnică în 6 ore şi 42 de minute,
  • de la 0 la 80% în doar 30 de minute dacă se foloseşte un încărcător DC de 32 kW,
  • într-o oră şi 24 de minute de la un încărcător AC de tip wallbox de 7 kW (în ultimele două cazuri fiind necesar un cablu Mode 3).

Setul de acumulatori este făcut din 84 de celule prismatice, aranjate în șapte module de 50 Ah în 12 rânduri, cu o placă de oțel de 6 mm grosime în partea inferioară pentru a o proteja.

Controlul încărcării poate fi monitorizat printr-o aplicaţie mobilă şi tot prin aceasta proprietarii pot pre-condiționa automat bateria și temperatura cabinei înainte de a începe o călătorie, folosind puterea de rețea pentru a face acest lucru atunci când vehiculul este conectat la priză, mai degrabă decât a irosi energia când se porneşte la drum!

Unitatea Electric Rear Axle Drive (ERAD) dispune de un motor cu magnet permanent sincron, compact și eficient. Pentru a optimiza spațiul, arborii sunt concentrici cu motorul și cu o transmisie integrată cu o singură viteză, în timp ce invertorul este, de asemenea, integrat în carcasa ERAD. Modulul ERAD este bine integrat în sistemul de suspensie spate Integral Link. La viteze de peste 135 km/h (84 mph), motorul electric este decuplat pentru a reduce rezistenţa aerodinamică și, prin urmare, pentru a optimiza eficiența, după care se activează atunci când viteza scade sub limita menţionată.

Cutia compactă de joncțiune de înaltă tensiune (HVJB) de sub scaunele din față este o altă inovație inginerească. Aceasta cuprinde un convertizor DC:DC (pentru modificări de curent de înaltă tensiune de la bateria hibridă la unul de joasă tensiune pentru a sprijini rețeaua de 12 volți) și un încărcător de bord de 7 kW utilizat pentru a încărca bateria hibridă atunci când vehiculul este conectat la priză. Ambalat lângă aceasta este un Belt-integrated Starter Generator (BiSG) Inverter care, prin management electric inteligent, poate trimite energia recuperată la bateria de înaltă tensiune pentru stocare şi utilizare mai târziu sau pentru redistribuire imediată pentru a sprijini capacitatea completă de tracțiune integrală.

Maşinile cu insignă P300e mai au un nou sistem de frânare brake-by-wire care înlocuiește mecanismele tradiţionale și îmbină perfect frânarea regenerativă și frecarea pentru a oferi o senzație de pedală consecventă și precisă. Sistemul poate furniza până la 0.2 g de decelerație sub frânare regenerativă, maximizând eficiența energetică prin utilizarea energiei cinetice a vehiculelor pentru a reîncărca bateria.

Localizarea inteligentă a sistemului PHEV în întreaga structură a maşinilor le-a mai îmbunătățit dinamica, fiind redus centrul de greutate cu 6% și optimizându-se în continuare distribuția greutății față-spate.

(foto/video) Noul Range Rover P400e, primul plug-in hybrid al mărcii, deja în Moldova

Proprietarii ambelor modele pot selecta din trei moduri de conducere pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor lor, indiferent dacă sunt în oraș sau conduc pe autostradă:

  • Modul HYBRID (modul implicit de conducere) – combină automat puterea motorului electric și a motorului pe benzină. Strategia de operare se adaptează la condițiile de conducere și la nivelul de încărcare rămas al bateriei. Introducerea unei destinații în sistemul de navigație permite optimizarea energetică predictivă (PEO) să integreze inteligent datele de rută și GPS-ul pentru a maximiza eficiența și confortul pentru călătoria aleasă.
  • Modul EV (vehicul electric) – permite vehiculului să ruleze numai folosind motorul electric şi energia stocată în baterie, pentru călătorii silențioase, cu emisii zero prin terminaţiile de eșapament.
  • Modul SAVE – face prioritar motorul cu ardere internă ca sursă principală de energie, menținând starea de încărcare a bateriei la nivelul ales.

Noile Range Rover Evoque P300e şi Land Rover Discovery Sport facelift P300e pot fi comandate deja în Moldova. Preţurile de start sunt de 41.800 de euro şi

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise