(foto/video) Noul Range Rover P400e, primul plug-in hybrid al mărcii, deja în Moldova

Primul plug-in hybrid al mărcii Land Rover a ajuns în sfârşit şi în ţara noastră. Clienţii interesaţi de un SUV puternic, dar şi în acelaşi timp prietenos cu mediul înconjurător, îşi pot comanda o astfel de maşină care poate rula doar pe bază de energie electrică până la 51 de kilometri!

Versiunea electrificată se numeşte P400e şi este disponibil atât pentru modelul Range Rover Vogue, cât şi pentru Range Rover Sport. Amintim că acesta este primul model plug-in hybrid din istoria mărcii, iar în scurt timp în gama companiei, cu o astfel de unitate de propulsie (dar cu caracteristici diferite) apar şi alte maşini precum Range Rover Evoque sau Range Rover Discovery Sport.

În cazul acestor SUV-uri mari, aflaţi că sub capotă au un sistem avansat de propulsie, compus dintr-un motor Ingenium cu un volum de 2.0 litri şi cu patru cilindri (300 CP), dar şi unul electric care produce 116 CP. Puterea totală se ridică la 404 CP şi 640 Nm de cuplu. Cutia de viteze este automată ZF cu opt trepte.

Setul de acumulatori este ascuns în podea şi are o capacitate de 13.1 kWh. De la o priză casnică acesta se va reîncărca în 7.5 ore, însă dacă este folosit un sistem de reîncărcare rapidă timpul scade până la cel mult 2 ore şi 45 de minute.

Împreună cu un sistem de tracţiune integrală permanentă o astfel de maşină accelerează de la 0-100 de km/h în doar 6.8 secunde (6.7 versiunea Sport), în timp ce viteza maximă este limitată la 220 de km/h. În regim de rulare complet electric viteza maximă este de asemenea limitată – 137 de km/h.

Noul Range Rover Sport P400e mai este dotat cu un sistem de recuperare a energiei la frânare care încarcă bateriile. Consumul mixt de combustibil poate ajunge în unele condiţii chiar şi la 2.8 litri la 100 de km parcurşi, potrivit producătorului.

Modelului plug-in hybrid Range Rover Vogue P400e şi Range Rover Sport P400e au în ţara noastră un preţ de start de 101.500 de euro şi 75.000 de euro respectiv.

Vezi neapărat: (video) Cel mai scump SUV nou din Moldova! Analizăm Range Rover SVAutobiography

https://www.youtube.com/watch?v=OcYS8m4S7PE

Vezi şi: Modelul flagship Range Rover poate fi comandat acum cu o motorizare mild hybrid cu 400 de CP

Vezi şi: (video) Premieră: Ediţia specială Range Rover Sport HST cu până la 400 de CP, în premieră cu compresie electrică

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/