Până şi autorităţile au înţeles sensul. Unui proprietar de Tesla i s-a interzis folosirea numărului XYECLA

În spaţiul virtual se pot găsi o mulţime de fotografii cu numere de înmatriculare americane neobişnuite, care ne spun despre faptul că peste ocean există o libertate în a alege combinaţia de caractere ce se vor găsi pe plăcuţe. Ştim foarte bine că de acest lucru profită foarte mulţi imigranți, inclusiv moldoveni.

Într-un mod evident, de această posibilitate se folosesc şi unii ruşi stabiliţi acolo, care, atunci când cumpără astfel de plăcuţe personalizate, le cumpără pentru a-i amuza pe alţi compatrioți, din timp ce localnicii rar se întâmplă să le înţeleagă “lauda”.

Vezi şi: (foto) I-a bătut pe toți! Cel mai fițos număr de înmatriculare din Chișinău

Vezi şi: (foto) În Chișinău au fost văzute mașinile cu cele mai tari plăcuțe de înmatriculare – Tudor și Olga

Se pare că în ultima vreme autorităţile locale au început să înțeleagă limba rusă şi toate “frumuseţile” sale. Proprietarul unei Tesla Model 3, Vladimir Yakunin, a scris pe pagina sa de pe Facebook că i s-a interzis să le folosească şi că a fost obligat să returneze setul de plăcuţe de înmatriculare cu numărul XYECLA, care stă pe mașina lui electrică.

Vezi şi: (foto) Sava a venit din SUA în Moldova cu un sedan unic Alpina B7 Bi-Turbo

Vezi şi: (foto) În Moldova nu vei putea opta niciodată pentru astfel de plăcuţe de înmatriculare. Sunt „prea speciale”

Reprezentanții autorității responsabile de înregistrarea mașinilor au menționat că încearcă să nu permită utilizarea unor astfel de combinații de simboluri, ceea ce ar demonstra un gust neplăcut și ar putea fi ofensator pentru unele categorii ale populației.

“Combinația XYE în limba rusă sună ca un jargon care face referire la organele genitale masculine şi este considerat vulgar”, se arată într-o scrisoare oficială cu motivul pretenţiilor faţă de proprietarul maşinii electrice.

Vezi şi: (foto) E legal să circule așa? O mașină surprinsă prin Chișinău cu plăcuțe de înmatriculare speciale

Vezi şi: (foto) Un Bentley Mulsanne circulă prin Chişinău şi are nişte numere de înmatriculare neobişnuite

Ca urmare, numărul, pentru care Vladimir Yakunin plătește $50 anual, trebuie fie să-l întoarcă înapoi autorităţilor pentru a primi un altul în loc, fie să-şi apere drepturile de folosire a acestora în instanţele de judecată.

În context, proprietarul electromobilului a mai menţionat că are un prieten care tot are o Tesla Model 3 dar cu numărul de înmatriculare puţin diferit – XYESLA – şi acesta încă nu a generat pretenţii din partea autorităţilor.

Vezi şi: Ţara în care de la 1 martie se vor putea comanda plăcuţe de înmatriculare cu „emoticoane”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/