(foto) Noul Land Rover Discovery. Șeful companiei spune că modelul de familie va fi regândit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generație Land Rover Discovery se concepe în aceste momente și va fi regândită, reinventată pentru a genera din nou vânzări bune. O declarație în acest sens a fost făcută de CEO-ul Jaguar Land Rover, Thierry Bolloré. Modelul, de la care nu se intenționează de luat rămas bun, are nevoie de un restart serios pentru a face față unei scăderi a interesului consumatorilor, scrie AutoExpress.

Discovery și-a pierdut considerabil din popularitate odată cu lansarea generației actuale. El nu a fost salvat nici de facelift. Situația a fost agravată mai mult de lansarea mai carismaticului Defender, spre care o bună parte din clienți au fugit la propriu. Unde mai pui că mai mulți îl vor alege odată ce a apărut în formatul cu până la opt locuri.

Managerul de top și-a exprimat speranța că va rămâne în continuare o nișă pentru Discovery. Defender va juca rolul celui mai utilitar model, în timp ce modelele Range Rover scumpe vor rămâne pentru publicul mai exigent, pretențios. Discovery însă a fost făcut pentru a se adresa fanilor familiști ai mărcii, deși cele trei familii de modele sunt foarte apropiate ca mărime și capacitate.

În mod interesant, Bolloré a vorbit despre a face din Discovery un sub-brand separat precum este Range Rover. Din acesta va face parte și eventualul Discovery Sport de generație nouă, eventual pentru că există niște zvonuri că ar putea fi eliminat din gama principală.

„Reinventăm complet Discovery. Credem că există un spațiu pentru asta, dar trebuie să fim creativi. Defender este un succes atât de mare încât a “mâncat” o parte din ceea ce a fost teritoriul Discovery. Defender este un brand. Credem că și Discovery ar putea fi un brand. Ne uităm la modul în care ne prezentăm viitoarea noastră linie – este ceva ce avem în vedere.

Trebuie să facem o adevărată mașină de familie pentru cele mai exigente familii. Discovery trebuie și ar trebui să joace acest rol, care de altfel ar putea dispărea de pe piață – cel puțin în segmentele de lux. Discovery va fi acea mașină.”

A pune mai mult accent pe lux pentru „familiile cu discernământ” în noul Discovery, așa cum a spus Bolloré, ar însemna probabil o creștere a prețurilor, Land Rover țintind marje de profit mai mari disponibile în sectorul de lux.

Totuși, mutarea upmarket ar putea amenința Discovery Sport. Întrebat dacă există un viitor pentru acesta, Bolloré a răspuns: „Nu știm încă. Dar un Discovery, da.”

Asta ar putea însemna că orice extindere a familiei Discovery ar fi în sus, mai degrabă decât în ​​jos, cu, probabil, o versiune cu ampatament lung a modelului de bază Discovery.

Lansarea noului Discovery pe piață ar putea avea loc în a doua jumătate a lui 2024 sau începutul lui 2025, dar nu mai târziu de 2026. Va fi în continuare un model cu motoare cu ardere internă, însă după 2030 va fi doar electric, ceea ce înseamnă că platforma-i va fi din start pregătită de electrificare completă.

Aceasta înseamnă că cea mai probabilă soluție va fi de pus pe aceeași platformă MLA ca noile Range Rover și Range Rover Sport, ceea ce înseamnă o gamă completă de motoare cu ardere internă (două pe benzină și două diesel), plus câteva versiuni PHEV și primul Discovery complet electric, mașină confirmată că va apărea.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/