(video) Stătea într-un container. Un rar Porsche 550 Spyder a fost găsit după cel puţin 35 de ani de neglijare

Americanul Bobby Green, proprietarul magazinului Old Crow Speed ​​Shop și un mare entuziast al motocicletelor de epocă, a făcut publică o poveste despre ceea ce el însuși crede că este “descoperirea secolului”.

A găsit accidental un Porsche 550 Spyder care fusese închis de cel puţin 35 de ani – unul dintre cele mai rare modele ale companiei. În prezent pe piaţă poate valora câteva milioane bune de dolari!

https://youtu.be/sgsThMgWXGA

Green a fost invitat într-o gospodărie din sudul Californiei pentru a inspecta o colecție de motociclete de epocă după ce proprietarul acesteia a decedat. În timpul inspecției, într-un container marfar situat pe teritoriul casei, a găsit un Porsche 550 Spyder roșu care stătea acolo ascuns, fiind într-o stare excelentă. Entuziastul susţine că acest eveniment este “ca și cum ai găsi un unicorn și un Bigfoot în același timp”.

Prietenul lui Green, Blue Nelson, nu numai că a făcut un mic film despre această descoperire, dar a contribuit la “restaurarea” istoriei mașinii sport. După cum s-a putut afla, acest exemplar cu numărul de șasiu 0069 a fost lansat în anul 1955.

Fostul proprietar Les Gunnerson l-a cumpărat pentru doar 2.000 de dolari în anul 1963, din Hawaii, de la proprietara de atunci Loretta Turnbull, care îl folosiste pentru curse de amatori. În anii ’80, Les a finalizat procesul de restaurare a maşinii rare, dar în timp a devenit interesat de colecționarea motocicletelor. Astfel a depozitat acest Porsche unic într-un container metalic şi l-a lăsat să stea acolo cel puțin 35 de ani.

Exemplarul Porsche 550 Spyder este echipat cu motorul original 0075. Cu un volum de 1.5 litri, încă funcțional, dezvoltă până la 135 CP (având o greutate de aproape 550 de kg doar)! Judecând după numărul șasiului, acesta este unul dintre ultimele exemplare asamblate.

Acum mașina are deja un nou proprietar, dar nu se ştie cât anume l-a costat achiziția. Prețul de licitație al unui Porsche 550 Spyder poate fi estimat la câteva milioane de dolari pentru că este unul dintre cele mai rare și mai valoroase modele ale companiei. În perioada anilor 1953-1956 s-au asamblat doar 90 de exemplare, însă nu toate au supraviețuit până în prezent.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-porsche-restaurat-cel-mai-vechi-911-dupa-ce-2014-fost-gasit-de-echipa-unui-post-tv/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/