(video) Soluţie anti nămeţi! Delta4×4 propune să-ţi treci G-Class-ul pe şenile, însă nu costă ieftin

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

SUV-ul cu cadru Mercedes-Benz G-Class a fost transformat într-o şenilată capabilă să înainteze pe drumuri sau terenuri care nu au fost curățate de zăpadă. Nu, nu este vreo versiune nouă din fabrică, ci rezultatul unui proiect la care s-a gândit compania elvețiană Delta4×4, din 1980 specializată pe off-road tuning.

Pentru a instala cele patru mecanisme cu şenile în locul roţilor originale, mai întâi, garda la sol a mașinii a fost necesară de mărit cu alţi 20 de centimetri, pentru un total de 441 mm. De asemenea, s-au mărit arcurile şi bosajele aripilor. În acelaşi timp s-a modificat bara de protecţie frontală, de care s-a prins un bullbar.

Costul unor astfel de modificări bate la buzunar:

  • Modificarea suspensiei – 19.000 de euro;
  • Achiziționarea și instalarea noilor “roţi” – 50.000 de euro;
  • Alţi 20.000 de euro costă suportul pentru bagaje de pe acoperiş (cu proiectoare LED integrate), bara de protecţie frontală modificată, un set suplimentar de roți, etc.;
  • Alte cheltuieli vor fi necesare separat, în funcţie de ţară, pentru legalizarea utilizării unui astfel de vehicul. Exemplarul din imagini este înmatriculat în Elveţia, iar pentru omologare în această ţară, inclusiv teste şi inspecții, s-au cheltuit aproximativ 50.000 de euro.

Primul Gelandewagen şenilat a fost făcut pe baza unui G 500, SUV care costă în Germania de la 130.000 de euro. Cel mai interesant este că aceste şenile pot fi uşor demontate şi instalate la loc roţile originale, dacă este necesar.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise