(foto/video) Premieră la Goodwood: Noul Prodrive P25 – restomod pe baza unei maşini celebre din anii 90

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) La Goodwood s-a anunţat că este deja sold out!


Noul Prodrive P25 își va face debutul la Goodwood Festival of Speed ​​joi, 23 iunie. În 2022 se împlinesc 25 de ani de când Prodrive a creat modelul de raliuri în caroserie coupe Impreza WRC (GC8), cel care a servit drept sursă de inspirație pentru conceperea modelului Subaru Impreza 22B.

Doar 424 de exemplare stradale au fost fabricate și, de-a lungul timpului, a atins un statut de cult, fiind poate cea mai faină mașină turbo cu AWD a epocii sale.

Acum, 25 de ani mai târziu, folosind cele mai noi tehnologii și materiale, compania britanică Prodrive și-a reimaginat ceea ce ar fi fost această mașină astăzi. Va face doar 25 de exemplare, fiecare având un șasiu original al unui coupe Impreza WRX la bază. Este același șasiu folosit în primul Impreza WRC, dar acum cu o greutate redusă, un motor mai puternic și o dinamică semnificativ sporită.

Caracteristici cheie:

  • Utilizarea pe scară largă a compozitului de carbon înseamnă că mașina cântărește mai puțin de 1.200 kg.
    • Greutatea a fost eliminată de pe șasiu prin fabricarea portbagajului, capotei, acoperişului, pragurilor, oglinzilor exterioare, panourile de caroserie ce se întind peste aripile roţilor, spoilerul posterior în stil WRC și barele de protecție, toate din compozit de carbon, în timp ce în interior sunt opționale scaune de curse ușoare cu panouri de ușă din carbon și o baterie litiu-ion specifică.
  • Utilizarea celui mai recent motor boxer de 2.5 litri şi cu patru cilindri, care produce peste 400 CP și un cuplu de 600 Nm, combinată cu o cutie de viteze semi-automată cu șase trepte, Launch Control derivat din WRC și turbocompresor cu funcţie anti-lag, înseamnă că P25 va putea realiza 0-100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde.
    • Motorul se bazează pe cel mai recent bloc de cilindri de 2.5 litri al Subaru, dar a fost complet reproiectat de echipa de propulsie a Prodrive cu componente interne personalizate, inclusiv noi căptușeli pentru cilindri, pistoane, biele și un tren de supape cu came cu distribuție variabilă. Au mai fost adăugate un turbocompresor Garrett folosit în motorsport, un intercooler și o cutie de aer de înaltă performanță, dar şi un eşapament de curse marca Akrapovic din titan și oțel inoxidabil.
    • Motorul este cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte cu trepte elicoidale tăiate, care se comută semi-automat prin intermediul unei padele pe coloana de direcţie, oferind schimbări precise în 80 de milisecunde. Mașina are un sistem Launch Control în stil WRC, care combină accelerația și ambreiajul fly-by-wire din pedalele montate în podea pentru a trece automat mașina prin prima, a doua și a treia treaptă pentru a obține accelerația optimă de la pornirea din loc, fără nicio altă intervenție a şoferului.
  • Puterea este furnizată către toate cele patru roți printr-un tren de rulare care are un diferențial central activ reglabil și diferențiale cu alunecare limitată în față și în spate.
    • Suspensia McPherson a fost păstrată, dar cu montanti din aluminiu prelucrați, care pot fi reglați pentru a ajusta unghiul camber al roţilor și au o geometrie optimizată pentru a genera un ecartament mai larg.
    • Amortizoarele Bilstein sunt reglabile în ce priveşte compresia și reculul, în timp ce arcurile și barele anti-ruliu optimizează manevrabilitatea.
  • Puterea de oprire este asigurată de frânele AP Racing, cu discuri ventilate de 380 mm și etrieri cu şase pistoane în faţă, în timp ce în spate sunt discuri ventilate de 350 mm şi etrieri cu patru pistoane.
    • Jantele Prodrive 8.5 x 19 inci sunt echipate cu anvelope Bridgestone Potenza 235/35/19 care sunt potrivite cu amortizoarele.
  • Tabloul de bord al șoferului este un afișaj cu mai multe pagini, de înaltă definiție, cu lățime completă, care include şi un data logger. Pentru cei care doresc să ducă mașina pe pistă, șoferul poate alege dintre diverse hărți cu setări de performanţă a răspunsului acceleraţiei, inclusiv reglarea anti-lag.
    • Există, de asemenea, o frână de mână hidraulică „fly-off” în stil WRC, care decuplează automat diferenţialul central pentru a elimina tracţiunea către roţile din spate. Aceasta este în plus față de frâna de parcare electrică standard.
  • În timp ce Prodrive s-a concentrat pe experiența de conducere, interiorul a fost de asemenea îmbunătățit, recreând unul autentic Impreza de la sfârșitul anilor 1990, folosind o combinație de piele, Alcantara și ornamente din carbon. P25 poate transporta până la patru pasageri, dar există și opțiunea de a scoate scaunele din spate și de a avea montată o cușcă de siguranță parțială.

Primul prototip va face mai multe “alergări” pe dealul de la Festivalul de Viteză de la Goodwood, înainte de a se lansa într-un program amplu de testare și dezvoltare.

Cele 25 de mașini vor fi construite la sediul central al Prodrive din Banbury, Marea Britanie, primele exemplare fiind livrate clienților mai târziu în acest an. Preţul comunicat îi este de 460.000 de lire sterline (cu TVA inclus).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/