A decedat Shoichiro Toyoda, fiul fondatorului Toyota

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A decedat Shoichiro Toyoda, nepotul lui Sakichi Toyoda, fondatorul Toyoda Automatic Loom Works și fiul fondatorului Toyota Motors, Kiichiro Toyoda. Președintele de onoare al TMC a trecut în neființă în după amiaza zilei de 14 februarie. Cauza decesului este numită insuficiența cardiacă. Avea 97 de ani.

Serviciile funerare vor avea loc doar pentru familia apropiată. TMC planifică să organizeze o întâlnire de rămas bun pentru președintele de onoare Toyoda la o dată ulterioară.

Shoichiro Toyoda s-a născut pe 27 februarie 1925. A absolvit Universitatea Nagoya în septembrie 1947 cu o diplomă în inginerie și s-a alăturat Toyota Motor Corporation (TMC) în iulie 1952. Mai târziu a obținut un doctorat în inginerie, scriindu-și teza pe tema Injecției de combustibil.

Tehnologia auto, controlul calității și managementul fabricii au fost principalele accente pentru Shoichiro Toyoda de-a lungul carierei sale. A devenit director general în 1961, iar după promovarea în funcția de director general principal în 1967 și vicepreședinte executiv în 1972, a fost numit președinte al organizației de vânzări Toyota în 1981.

După fuziunea organizațiilor de vânzări și producție în 1982, el a preluat președinția corporației Toyota nou integrate, iar mai târziu a ocupat postul de președinte al Consiliului de Administrație din 1992 până în 1999. După ce a lucrat în Consiliul de Administrație timp de 57 de ani, din iunie 2009 şi până în prezent a fost președinte de onoare.

Astfel fiind spuse, practic toată cariera a dedicat-o supravegherii extinderii Toyota pe pieţele internaţionale. Fiul său este Akio Toyoda.

Posturi cheie non-TMC:

  • Președinte al Toyota Physical and Chemical Research Institute (1974 – prezent)
  • Director al Institute for International Economic Studies (1983 – prezent)
  • Director Reprezentativ Senior al Genesis Research Institute, Inc. (1996 – prezent)
  • Președinte de onoare al Japan Business Federation (KEIDANREN) (2002 – prezent)
  • Președinte de onoare al Academia Kaiyo (2016 – prezent)
  • Consilier onorific al Automobile Business Association of Japan (2017 – prezent)

După ce a devenit preşedinte al Toyota în 1982, Shoichiro Toyoda a ajutat la transformarea Toyota într-un producător auto global. În perioada sa, Toyota a devenit sinonimă cu calitatea, durabilitatea, raport bun cost-calitate şi fineţea ingineriei.

Compania s-a bazat pe moştenirea şi pe carisma istorică a familiei fondatoare pentru a trece peste perioadele de criză, deşi Toyota a avut mulţi directori executivi care nu erau membri ai familiei fondatoare.

Shoichiro Toyoda a fost inclus chiar şi în U.S. Automotive Hall of Fame în 2007, fiind onorat pentru realizările sale în consolidarea “reputaţiei Toyota ca fiind unul dintre cei mai recunoscuți şi celebri producători auto din lume”.

Începuturile Toyota au fost umile. Bunicul lui Shoichiro Toyoda, Sakichi Toyoda, a inventat războiul de ţesut automat într-o magazie din curtea din spate, în principal pentru că dorea să o ajute pe mama sa, care ţesea adesea în casa lor.

Oamenii au fost sceptici atunci când Kiichiro Toyoda a spus că vrea să înceapă să construiască maşini în 1933. Pe atunci, Japonia avea doar maşini importate, precum GM şi Ford.

Toyota este în prezent lider global în ceea ce priveşte vânzările de vehicule.

Cmentariile sunt închise