Șeful Fisker și-a scos casa în vânzare pentru a-și salva cumva compania de la faliment
Compania Fisker se află în ultima perioadă pe o muchie de cuțit. Lucrurile stau de fapt foarte prost. Conducerea și-a avertizat angajații cu privire la posibile demisii și închiderea unor divizii. La aceste soluții se va recurge dacă nu se vor rezolva cumva problemele financiare.
Business Insider scrie că anunțul a fost trimis prin poșta internă din numele directorului pe restructurări. Între timp, Henrik Fisker și-a scos la vânzare propria casă din Hollywood, care valorează acum mai mult decât întreaga companie auto!
Situată în cartierul rezidențial Hollywood Hills, vila cu două etaje a lui Henrik Fisker are o suprafață de peste 1000 de metri pătrați. Are șase dormitoare și opt băi, o terasă cu o piscină, o zonă de grătar și un șemineu. În plus, casa dispune de un centru spa, un beci, o sală de sport și un garaj pentru șase mașini.
Proprietatea a fost evaluată la 35 de milioane de dolari. În același timp, capitalizarea Fisker în prezent este de puțin peste 21 de milioane! Pe fondul știrilor despre situația dificilă, acțiunile companiei au scăzut în valoare până la mai puțin de cinci cenți per unitate.situației financiare dificile, acțiunile Fisker au scăzut în preț la 5 cenți pe unitate.
Fisker se așteaptă să găsească în continuare investitori care să ajute compania să treacă peste dificultăți.
Cu toate acestea, angajații au început deja să se pregătească pentru cel mai nefavorabil rezultat. Au primit o notificare cu privire la posibilele reduceri de personal din cauza închiderii companiei, eveniment care este programată provizoriu pentru 28 iunie.
În scrisoare se precizează că firma depune toate eforturile pentru a rămâne pe linia de plutire. Iar printre măsurile posibile, pe lângă investiții de la terți, se menționează și restructurarea.
Anterior s-a raportat că Fisker negociază cu patru potențiali parteneri financiari, dar numele companiilor nu au fost anunțate.
Detaliile exacte ale declinului companiei Fisker sunt complexe, însă iată câțiva factori-cheie care au contribuit la acesta:
- Probleme financiare: Fisker a avut dificultăți în a obține finanțare pe parcursul existenței sale, ceea ce a limitat capacitatea sa de a produce vehicule în serie.
- Probleme tehnice: La noul Fisker Ocean s-au identificat mai multe probleme în rândul utilizatorilor, mai ales la capitolul software. Acest lucru a pătat suplimentar reputația mărcii.
- Nu în ultimul rând – concurența crescută: Piața vehiculelor electrice a devenit mult mai competitivă de la înființarea Fisker. Tesla, GM și Ford fac jocul în SUA. Unde mai pui că în toată lumea a scăzut dramatic cererea de EV-uri, iar Fisker nu are alternative cu combustie internă.
Vezi și: (video) Fisker a prezentat prototipurile a trei maşini electrice, printre care a unui supercar
Cmentariile sunt închise