(video) Monterey Car Week 2024: Patru ani de muncă au fost necesari pentru unicul BMW 858 CSL

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Monterey Car Week 2024 s-a încheiat și împreună cu el Concursul de Eleganță de la Pebble Beach. Însă am mai găsit un automobil care a fost expus acolo și dorim să vi-l arătăm și vouă.

Este vorba despre un restomod pe baza primului BMW Seria 8, un proiect care a necesitat patru ani de muncă! Cam tot atât cât are nevoie un producător auto tradițional pentru a realiza un automobil de serie.

Caracteristici cheie:

  • BMW E31 coupe a fost produs din 1990 până în 1999, dar versiunea sa M8 nu a ajuns niciodată pe piață, deși dezvoltarea sa era aproape finalizată. Atelierul de tuning Reyn Speed Shop din California a decis nu numai să modernizeze modelul legendar, ci l-a încrucișat cu altul – BMW M5 E60!
  • Schimbările exterioare ale restomod-ului numit 858 CSL au fost realizate de designerul Jon Sibal. El s-a inspirat nu numai de la mașina originală, ci și de alte BMW-uri celebre. De exemplu, stilul barelor de protecție și al hayonului cu spoiler integrat a fost împrumutat de la M3 CSL (E46). Aripile roților și pereții laterali puternic lărgiți amintesc de prototipurile de curse ale modelului M3 (E30). În cele din urmă, jantele cu multe spițe fac o aluzie la mașinile modificate de Alpina.
  • Majoritatea panourilor exterioare ale caroseriei au fost înlocuite cu unele noi din fibră de carbon. Soluția a permis reducerea greutății cu tocmai 300 de kg!
  • Noile faruri full LED au fost încorporate în secțiunile de lângă grila de radiator, iar în locul celor escamotabile au apărut prize de aer suplimentare. Noile stopuri sunt complet transparente.
  • Interiorul are multe lăsate de la mașina originală, însă s-au integrat și multe elemente de pe E60. Din această listă fac parte volanului, panoul de bord, panoul de control a climatizării și alte comenzi.
  • Scaunele cu reglaje mecanice au fost preluate de la BMW M3 (E36) pentru a reduce din greutate și a reduce centrul de greutate a mașinii.
  • Pentru finisare se folosește piele obișnuită și Alcantara. S-a mai găsit loc pentru un monitor pe consola centrală.
  • Sub capotă, da, este acel benzinar natural aspirat nebun de pe M5 E60. În forma sa originală, acest V10 are 5.0 litri (507 CP) și poate fi turat până la 8250 rpm. Dar pentru proiectul 858 CSL s-a folosit un stroker (volumul a fost crescut până la 5.8 litri).
    • Drept urmare dezvoltă 620 CP și 663 Nm.
    • Cutia de viteze este una mecanică în șase trepte (un E60 cu trei pedale a fost fabricat numai pentru piața americană).
    • Tracțiunea – pe puntea din spate.
  • Toată suspensia împreună cu mecanismul de direcție cu cremalieră și pinion este, de asemenea, împrumutată de la M5 E60. Însă turnurile de suspensie au fost înlocuite cu unele custom de la Moton. Frânele sunt carbon-ceramice marca Brembo.

BMW 858 CSL există deocamdată într-un singur exemplar și are cucerite deja câteva premii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise