Autoritățile de la Moscova au decis să renunțe la camerele false de ”monitorizare” a traficului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Autoritățile de la Moscova au refuzat să mai folosească mulaje ale camerelor de monitorizare a traficului, scrie Kommersant cu referire la Mihail Kizlîk, șeful Centrului de Management al Traficului din capitală rusă.

Anterior ”sperietorile” erau utilizate pentru a-i impune pe șoferi să reducă viteza.

FOTO: ria.ru

În prezent, în Moscova sunt utilizate practic 6000 de camere, o cincime din numărul total existent pe întreg teritoriul Federației Ruse. Și aici vorbim doar despre cele staționare.

Imitațiile camerelor cu radare erau oricum conectate la rețeaua electrică, deoarece trebuiau să producă lumină de fundal, la care reacționează antiradarele. S-a constatat până la urmă că nu este semnificativ mai scump consumul de energie al unui complex real de înregistrare foto/video a încălcărilor, comparativ cu un mulaj.

Mihail Kizlîk a mai declarat că este planificată extinderea listei de abateri pe care acestea le pot înregistra. În prezent, cea mai nouă generație de camere poate detecta până la 64 de contravenții rutiere, inclusiv vorbitul la telefon, lipsa centurii și a asigurării RCA, parcarea neregulamentară, etc.

Amenda pentru cea mai frecventă încălcare – depășirea vitezei cu 20-40 km/h – urmează să crească de la 500 la 750 de ruble (echivalentul a 132 de lei). Însă reducerea pentru achitarea în 20 de zile după emiterea procesului verbal urmează a fi redusă de la 50 la 25%. Modificările în legislația locală urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2025.

Depășirea vitezei cu 20-40 km/h este cea mai frecventă încălcare a RCR, reprezentând peste 70% din cele 240 de milioane de procese verbale de contravenție emise de poliția locală în anul 2023.

Amenzile pentru încălcările rutiere pentru conducătorii auto ruși vor fi majorate în medie de 1.5 ori. Iar cu schimbarea mecanismului de plată cu reducere – de 2.25 ori. În Rusia, penalizările pentru excesul de viteză nu s-au schimbat din 2007, pentru conducerea în stare de ebrietate din 2014, iar pentru deplasarea la semnalul de interzicere al semaforului – din 2011.

Iată cum funcționează centrul de monitorizare a traficului din Moscova (video din 2017 pentru o privire de ansamblu):

Un material mai recent:

Vezi și: (video) În Chișinău a fost inaugurat un nou centru de monitorizare a traficului. Iată de ce este capabil

Cmentariile sunt închise