A fost anunţat noul Qatar Geneva International Motor Show

Într-o conferinţă de presă care a avut loc în 25 august 2021 la Centrul de Expoziții și Convenții de la Doha (DECC), organizatorii Salonului Auto Internațional de la Geneva (GIMS) și Qatar Tourism au anunțat un parteneriat pentru a dezvolta și găzdui noul proiectat Qatar Geneva International Motor Show, care se va desfășură în capitala statului arab.

Partenerii au sugerat că platforma este poziționată ca un nou salon auto cu renume mondial pentru Orientul Mijlociu. Acum, expozanții și fanii pot aștepta cu nerăbdare mult așteptatul GIMS, care va reveni în 2022 în perioada 19-27 februarie pentru publicul larg, precum și noul format din Doha.

Această colaborare este considerată o potrivire firească pentru o nouă expoziţie progresivă, având în vedere că GIMS a fost pionier în spațiul auto din 1905 și și-a construit o reputație puternică de marcă în sector, iar Qatar se remarcă la nivel mondial pentru oferta sa remarcabilă de experiență și capacitățile infrastructurale.

În plus, având ca fundal capitala ţării, plină de farmec și cu perspectivă, acest salon auto se va remarca în calitate de eveniment calendaristic esențial pentru expozanții și iubitorii de mașini din întreaga lume.

Prima ediție a Qatar Geneva International Motor Show este planificată pentru toamna anului 2022 sau 2023, iar datele finale vor fi confirmate în următoarele săptămâni. Organizatorii intenționează ca evenimentul să aibă loc la fiecare doi ani.

În timp ce evenimentul a surprins deja curiozitatea publicului, dezvăluirea completă a conceptului va fi făcută în cadrul Salonului Auto de la Geneva din februarie 2022 (a 91-a ediţie). Până atunci, expozanții și fanii vor trebui să-și exercite răbdarea în timp ce GIMS accelerează spre Doha în culise.

Directorul executiv al Qatar Airways Group și președintele Qatar Tourism, Excelența Sa, dl Akbar Al Baker, a declarat:

“În conformitate cu strategia națională Qatar National Vision 2030 extindem propunerea noastră de turism pentru a poziționa Qatarul ca o destinație de top la nivel mondial și pentru a ne asigura că oaspeții se bucură de tot ce este mai bun. Pe lângă dezvoltarea extinsă a hotelurilor și stațiunilor, renovarea și crearea de active turistice și o scenă culinară în expansiune, găzduirea de evenimente de renume internațional este un pilon important al strategiei noastre. Suntem încântați să fim parteneri cu foarte distinsul GIMS și așteptăm cu nerăbdare o relație de colaborare pentru a aduce acest eveniment eminent pe țărmurile noastre”.

Cmentariile sunt închise