(video) Porsche și Lucasfilm prezintă designul unei nave spaţiale demnă de a fi văzută în filmele Star Wars

Designerii de la Porsche AG și Lucasfilm Ltd. și-au unit forțele pentru a dezvolta o navă fantastică care reunește ADN-ul de design al celor două branduri. Timp de două luni de zile, echipa de proiect a colaborat la studiourile de design din Weissach și San Francisco pentru a crea idei și proiecte inițiale înainte de a veni în cele din urmă cu un concept concret.

Rezultatul este o navă fanstastică numită Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter!

În timp ce, cerințele legale impun anumite restricții asupra creativității în procesul de proiectare clasic pentru un vehicul de producție în serie, acest proiect deschide o nouă dimensiune a libertății. În același timp, echipa Style Porsche s-a confruntat cu provocări noi, deoarece crearea unui design pur virtual este, de asemenea, dificil.

Pe ecran, vedeta este văzută doar în două dimensiuni, în timp ce vehiculele clasice de producție în serie apar fizic în trei dimensiuni. În plus, navele apar de obicei în mod dinamic în film și sunt vizibile doar pentru un scurt moment – deci designul trebuie să creeze o impresie și să poată fi recunoscut în câteva secunde.

“Proiectarea navei spațiale este armonios integrată în lumea filmelor Star Wars, demonstrând în același timp analogii clare cu stilul și proporțiile caracteristice Porsche. Forma de bază a cabinei, care se orientează spre spate și o topografie extrem de distinctivă de la linia cockpit-ului la turbine, stabilesc paralele vizuale cu designul iconic al noilor 911 și Taycan. Dispunerea foarte compactă oferă dinamism și agilitate, acordând un accent deosebit caracteristicilor de design Porsche menționate”, a explicat Michael Mauer, vicepreședintele diviziei Style Porsche la Porsche AG.

“Această colaborare este o oportunitate uimitoare de contopire a esteticii designului Porsche și Star Wars. Am considerat că este o provocare creativă și extrem de inspirată. Este încântător să infuzăm Star Wars cu stilul Porsche pentru a crea o navă spațială iconică nouă care ar putea exista atât pe Pământ, cât şi în universul cinematografic”, a adăugat Doug Chiang, vicepreședinte și director creativ executiv la Lucasfilm.

O privire asupra detaliilor dezvăluie o serie de caracteristici cunoscute stilului de design Porsche. Partea frontală amintește de așa-numitele “perdele de aer” (intrări de aer) care merg împreună cu farurile pentru a crea o singură entitate formală pe Taycan.

În plus față de luminile de zi în patru puncte, tipice pentru Porsche, așa-numitele “blastere”, nişte arme lungi, sunt poziţionate pe vârful frontal al navei cosmice.

Grila din spate cu lame verticale și a treia lumină de frână integrată a fost făcute cu inspiraţie de la generația actuală 911, iar secțiunea din spate a navei stelare poartă linia de lumină marcantă a mărcii.

Criteriile de proiectare Porsche au fost aplicate și la interior: panoul de instrumente din cabină este aliniat practic la aceeaşi înălţime cu faţa pilotului, în timp ce poziția joasă a scaunului este o reminiscență a ergonomiei sportive din Porsche 918 Spyder.

Porsche nu spune dacă o vom vedea propriu-zis în film, dar cel puţin va prezenta nava ca un model detaliat cu o lungime de 1.5 metri, în cadrul evenimentului de premieră a filmului Star Wars: The Rise of Skywalker, în Los Angeles, la 16 decembrie curent. Noul Porsche Taycan de asemenea se va afla în preajmă.

https://autoblog.md/video-reportaj-special-intalnire-secreta-cu-taycan-la-praga-cum-ne-a-intalnit-primul-model-electric-porsche/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise