(video) Volvo Cars începe să testeze o nouă tehnologie de încărcare wireless în… taxi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo Cars intenționează să ofere pe viitoarele sale maşini electrice tehnologia de încărcare wireless a bateriei! Până atunci, anunţă la moment că o integrează și o testează într-un mediu urban împreună cu anumiți parteneri, evaluându-i potențialul.

Pe o perioadă de trei ani, o flotă mică de mașini Volvo XC40 Recharge complet electrice va fi utilizată drept taxiuri de către Cabonline – cel mai mare operator de taxi din regiunea nordică – și încărcată wireless în stațiile din Göteborg, Suedia.

Stațiile de încărcare utilizate în test sunt livrate de Momentum Dynamics, un furnizor de top de sisteme de încărcare electrică wireless. Încărcarea începe automat atunci când un vehicul compatibil parchează peste o plăcuță de încărcare încorporată în carosabil, soluţie care permite șoferilor să se încarce în mod convenabil, chiar şi fără a ieși din mașină.

Stația de încărcare trimite energie prin suportul de încărcare, care este preluat de o unitate receptor din mașină. Pentru a alinia cu ușurință mașina cu suportul de încărcare, Volvo Cars va utiliza sistemul său de camere la 360 de grade.

Pentru mașinile complet electrice XC40 Recharge, puterea de încărcare wireless va fi de peste 40 kW, ceea ce face ca vitezele de încărcare să fie de aproximativ patru ori mai rapide decât un încărcător AC cu cablu de 11 kW și aproape la fel de rapid ca un încărcător rapid DC cu cablu de 50 kW.

În total, mașinile Volvo vor fi utilizate mai mult de 12 ore pe zi și vor conduce 100.000 km pe an, ceea ce face ca acesta să fie și primul test de durabilitate al mașinilor Volvo complet electrice într-un scenariu de utilizare comercială.

Alți parteneri implicați în proiectul de încărcare wireless includ comercianții cu amănuntul suedezi Volvo Bil și Volvo Car Sörred, compania energetică suedeză Vattenfall și rețeaua sa de încărcare InCharge, compania energetică a orașului Göteborg Energi și Business Region Gothenburg, o agenție municipală de dezvoltare economică deținută de orașul Göteborg.

Anul trecut, Volvo Cars a luat parte la lansarea inițiativei Göteborg Green City Zone, care își propune să realizeze un transport fără emisii până în 2030. Utilizarea unui oraș real ca teren de testare va permite companiei să accelereze dezvoltarea tehnologiilor și serviciilor în domeniile electrificării, mobilității partajate, conducerii autonome, conectivității și siguranței.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/