A fost prins poate cel mai beat șofer din România: 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiști din Oraviţa, județul Caraș-Severin, au trăit probabil șocul vieții când au tras pe dreapta acum câteva zile un șofer, pentru control, pe DJ 581, în localitatea Grădinari. La volan era un bărbat de 61 de ani, care mirosea foarte puternic a alcool.

Polițiștii au pregătit etilotestul, conform procedurii, apoi l-au pus pe bărbat să sufle. Evident, se așteptau ca valoarea indicată să fie mare, dar nimic nu i-a pregătit pentru așa ceva. Aparatul a indicat o valoare record de 5.79 mg/l alcool pur în aerul expirat!

FOTO: monitorulneamt.ro

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autoturismul figura radiat din circulație și bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce anulat.

Bărbatul a fost imediat condus de polițiști la cea mai apropiată unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe, care nu posedă permis de conducere și continuă cercetările, se arată într-un comunicat al inspectoratului de poliţie local.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/recordul-anului-in-romania-un-biciclist-cu-4-35-mg-l-alcool-pur-in-aerul-expirat/

(video) Bărbat din Nisporeni, amendat cu 18000 de lei! Circula cu bicicleta după minim un pahar de izvar şi de vin consumat

https://autoblog.md/video-cum-in-marea-britanie-se-dau-amenzi-pentru-condusul-in-stare-de-ebrietate-una-a-stabilit-un-nou-record/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/