A treia greșeală şi cea mai usturătoare. Un şofer din Finlanda a luat amendă de 121.000 de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un șofer bogat din Insulele Aland din Finlanda a fost amendat cu 121.000 de euro pentru depășirea limitei de viteză de circulaţie. În Finlanda, statul calculează amenzile în funcție de venitul personal, iar cea mai proaspătă aparține unui afacerist în turism și imobiliare.

Conform Deutsche Welle, este a treia sa amendă majoră primită într-un deceniu și prima care a spart suma de șase cifre.

„Regret foarte mult problema”, a declarat Anders Wiklof în ediția de luni a Nya Aland, principalul ziar din Insulele Aland, o regiune autonomă a Finlandei în Marea Baltică. El a spus că era conștient de faptul că trece de la o zonă de 70 km/h la una de 50 km/h și că a încetinit, dar e evident că nu a încetinit suficient de repede. El și-a exprimat, de asemenea, speranța că banii pe care i-a plătit vor fi folosiți pentru îngrijirea sănătății publice.

Wiklof conducea cu 82 km/h într-o zonă unde limita este de 50 km/h, când poliția l-a oprit și l-a sancţionat sâmbăta trecută. Odată cu primirea amenzii, i s-a mai suspendat permisul de conducere pentru 10 zile.

Nu a fost prima dată când Wiklof a fost prins conducând prea repede. În 2018 a fost amendat cu 63.680 de euro și a trebuit să achite 95.000 de euro cu cinci ani mai devreme, devenind şi atunci cunoscut în presa internațională.

Originar din Aland, Wiklof este președintele unui holding care include afaceri din sectoarele de logistică, servicii de elicoptere, imobiliare, comerț și turism. Se crede că este cel mai bogat rezident al arhipelagului și uneori este supranumit „regele zonei”. 

În general, în Finlanda amenda poate reprezenta jumătate din salariul zilnic al celui vinovat! Similar Finlandei, și Elveția are un sistem de penalizare asemănător, iar amenda record este deținută de acest stat – echivalentul a 720.000 de euro (1.08 milioane de franci elveţieni, după cursul de schimb de atunci) pentru condusul unui Mercedes-Benz SLS AMG cu 290 km/h pe o şosea cu limită de 120 km/h, în 2010, de către un suedez.

Cmentariile sunt închise