Lamborghini Estoque va deveni realitate? Italienii ar pregăti cel mai rapid supercar electric cu patru locuri

Dacă Porsche Mission E s-a putut transforma în noul Taycan, de ce şi prototipul Lamborghini Estoque să nu devină un model de serie?

În 2017 au apărut primele informaţii care spuneau că după lansarea primului SUV modern al italienilor este programat pentru debut şi primul sedan, în 2021, însă acum aflăm despre noi detalii şi termeni.

 

Astfel spus, în gama de produse a Lamborghini ar putea apărea un neobișnuit pentru gama actuală de modele supercar – un electromobil cu patru locuri proiectat de la zero.

Deocamdată nu se ştie exact dacă va fi un sedan sau un coupe cu patru portiere, însă Automotive News scrie că acesta va fi dezvoltat cu participarea inginerilor Porsche și Audi. Rezultatul va fi cel mai rapid model dintre cele create pe noua platformă SSP!

Arhitectura Scalable Systems Platform ar trebui să devină un fel de succesor al platformelor actuale pe care grupul Volkswagen le folosește pentru a dezvolta vehicule electrice sub diferite mărci. Conform declarațiilor timpurii ale conducerii concernului, noul şasiu va fi atât de flexibil şi modular, încât va fi potrivit pentru crearea de mașini de orice clasă şi dimensiuni.

Platforma este așteaptă să-şi facă debutul împreună cu o berlină marca Volkswagen, cunoscută în prezent sub denumirea Project Trinity, în anii 2025-2026. Lamborghini își va prezenta mașina electrică pe această platformă în același timp. 

Șeful companiei Stefan Winkelmann a anunțat la mijlocul lunii mai planurile de a lansa un automobil complet nou, electric, pentru a doua jumătate a deceniului. El va fi potrivit pentru utilizarea zi cu zi, dar nu va reproduce abilitățile lui Urus.

Potrivit noilor informații, Lamborghini va dezvolta pe platforma SSP un grand tourer (GT) confortabil și rapid, cu patru locuri. Este posibil ca acesta să primească cele mai puternice motorizări electrice din cele pe care inginerii grupului Volkswagen le vor dezvolta pentru noua arhitectură, dar în acest moment nu există caracteristici tehnice.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/