(foto) KIA dezvoltă o platformă pentru o nouă generaţie de vehicule militare. Un ATV va avea şi alte domenii de aplicare

KIA Motors Corporation și-a dezvăluit acum câteva ore planurile pentru dezvoltarea unei noi platforme standardizate pentru următoarea generație de vehicule militare, platformă care va consolida capacitățile companiei pentru proiectele militare viitoare.

Constructorul auto intenționează să înceapă în acest an fabricarea prototipurilor pentru vehiculele standard de clasă medie și să treacă testele de evaluare ale Guvernului coreean în 2021. Obiectivul companiei este implementarea vehiculelor în unitățile militare în 2024, în urma standardizării și testelor inițiale de producție.

Acest proiect de dezvoltare a vehiculelor de clasă medie standardizate este rezultatul investițiilor comune ale armatei Coreei de Sud și ale KIA Motors. Programul la scară largă va duce la înlocuirea vehiculele militare standard de 2.5 și 5 tone aflate în exploatare în acest moment, precum și la dezvoltarea de noi vehicule blindate de 5 tone.

Vehiculele militare standardizate vor fi echipate cu o gamă de tehnologii comerciale de ultimă generație, inclusiv motoare diesel cu cuplu mare de 7.0 litri și sisteme de transmisie automată, ABS și sistemul Anti-Spin Regulator (ASR), asistența la parcarea cu spatele (Rear Parking Assist), sistemul de vizualizare 360° (Around View Monitor), navigația prin satelit și scaunele încălzite.

Abordarea modulară a KIA în dezvoltarea de vehicule noi pe această platformă va permite producerea altor modele derivate în viitor, cum ar fi vehiculele echipate cu o gamă diversificată de sisteme de armament și cele proiectate cu specificații și tehnologii mai specializate.

Compania a dezvoltat un concept pentru noile sale vehicule militare de teren (ATV) și intenționează să introducă un prototip la începutul anului viitor. ATV-ul dezvoltat nu va fi implementat doar în scopuri militare, ci va fi folosit și în diverse domenii, cum ar fi sectoarele industriale și de agrement, pe baza șasiului robustului Mohave! KIA va continua să-și crească reputația de brand SUV prin aplicarea tehnologiei și a experienței oferite de dezvoltarea vehiculelor militare pentru a îmbunătăți durabilitatea maşinilor 4×4 de producţie în serie.

Pentru a contribui la dezvoltarea viitoarelor sisteme de luptă ale armatei, KIA desfășoară în mod activ proiecte avansate de cercetare-dezvoltare, combinând cea mai recentă tehnologie auto comercială cu vehiculele militare. Compania dezvoltă o tehnologie de conducere autonomă pentru vehiculele militare, care ar putea ajuta la livrarea de provizii.

În plus, producătorul explorează potențialul tehnologiei celulelor de combustibil cu hidrogen în diverse aplicații militare, inclusiv vehiculele cu celule de combustibil și generatoarele de energie de urgență. Tehnologia cu celule de combustibil este considerată adecvată pentru viitoarele vehicule militare, deoarece poate furniza cantități mari de energie electrică în diferite situații de luptă.

KIA Motors a produs o gamă de vehicule pentru piața militară din Coreea de Sud și nu numai, incluzând vehicule de 0.25, 1.25, 2.5 și 5 tone. Până în acest moment, compania a furnizat nouă tipuri de modele și 100 derivate și a produs în total 140.000 de vehicule militare.

Compania a produs transportorul pentru teren accidentat BV206 și, în 2001, a dezvoltat un vehicul de salvare de 15 tone și un tractor de transport pentru echipamente grele, punând bazele unui sistem complet de producție pentru vehicule militare, de la segmente mici și până la segmente mari.

De asemenea, KIA a creat primul vehicul tactic multi-rol al Coreei de Sud, un vehicul tactic ușor care le înlocuiește pe cele existente de 0.25 tone și 1.25 tone. Acest vehicul a fost echipat cu motorul robust, transmisia automată și sistemul de frânare al modelului Mohave și a adoptat, de asemenea, cele mai noi tehnologii comerciale și specificații speciale militare, inclusiv un sistem electronic de tracțiune integrală.

Punctele forte ale KIA provin din experiența sa în dezvoltarea vehiculelor în mai multe segmente, iar viitorul său se bazează pe o serie de “piloni de susținere” ai afacerii, printre care dezvoltarea de sisteme logistice și de automobile PBV (Purpose-Built Vehicles).

La începutul anului 2020, compania și-a anunțat strategia “Plan S” pe termen mediu și lung, care cuprinde o serie de activități diversificate, inclusiv dezvoltarea de automobile PBV. Planurile sale pentru dezvoltarea automobilelor PBV se bazează pe producția în volum mic de automobile specializate cu o durabilitate excelentă a caroseriei, similar cu modul în care sunt dezvoltate vehiculele militare. Experiența KIA Motors în producerea de vehicule militare pentru diverse roluri specifice oferă, de asemenea, un avantaj competitiv în afacerea PBV.

Cmentariile sunt închise