(video) Premieră: KIA Mohave a primit un al doilea facelift, deşi ai crede că este o maşină nouă

KIA a introdus pe piaţa din Coreea de Sud noul Mohave facelift, de fapt un al doilea facelift de când a apărut în 2008. Cu toate că are un corp care este la fel ca acum 11 ani, modificările pe care le-a primit nu ar da de gol asta şi toată lumea ar crede că este o nouă generaţie. Însă acest SUV construit pe ramă a fost doar modernizat.

Aflaţi că modelul de teren a primit o parte frontală şi posterioară complet nouă, pe baza celor văzute pe conceptul Masterpiece, însă dimensiunile nu i s-au schimbat radical. Măsoară în lungime la fel 4.930 de mm. Lăţimea îi este de 1.920 de mm, iar înălţimea de 1.790 de mm fără railings-uri luate în considerare. Ampatamentul are o lungime de 2.895 mm. Greutatea îi este în jur de 2.3 tone.

Dacă deja vechiul model putea fi dotat cu roţi cu jante de 17 sau 18 inci, proaspătul Mohave poate avea unele de 20 de inci. După acestea se ascund nişte mecanisme de frânare cu discuri pe toate roţile, la fel modernizate.

Pe plan tehnic, SUV-ul are noi atașamente ale caroseriei la cadrul dur (componente din cauciuc care contribuie şi la reducerea vibraţiilor), dar şi o suspensie spate multi-link (pe faţă cu braţe duble) îmbunătăţită cu unghiuri de instalare diferite ale amortizoarelor de şoc, printre altele. În generale vorbind, “noul” Mohave ar trebui să fie mai confortabil decât versiunea anterioară.

Interiorul este complet nou. Planşa de bord este cer şi pământ faţă de ce era până acum. Panoul de bord reprezintă acum un ecran digital cu o diagonală de 12.3 inci, o dimensiune similară având şi ecranul tactil al sistemului multimedia (anterior de 8 inci).

Un asistent vocal care vine “la pachet” nu îl poate controla doar pe acesta din urmă, ci şi comenzile sistemului de climatizare. Încă o noutate este un sistem audio Lexicon cu 15 difuzoare, care este folosit şi pentru a amplifica sunetul produs de motor.

Calitatea materialelor pentru finisare a crescut, iar opţiunile de piele şi lemn natural sunt mai multe. KIA Mohave poate fi comandat într-o configuraţie cu cinci sau şapte locuri pentru pasageri, însă mai nou poate avea doar şase locuri, câte două pe trei rânduri, cele din al doilea devenind unele individuale.

Printre alte opţiuni noi se numără un head-up display, un hayon acţionat electric, o suită de sisteme de asistenţă şi siguranţă moderne, încărcare wireless, etc.

Revenind înapoi la partea tehnică, aflaţi că sub capotă, cel puţin pentru piaţa locală, Mohave a păstrat vechiul V6 turbo diesel de 3.0 litri, care produce 260 CP şi 560 de CP. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte, iar sistemul de tracţiune integrală include un ambreiaj multi-disc pentru conectarea punţii faţă şi un demultiplicator.

Dar mai nou, sistemul electronic de control a sistemului de tracțiune integrală a devenit mai perfect și are moduri speciale pentru condus prin noroi, nisip și zăpadă. Încă o noutate poate fi numită şi noul mecanism de direcție R-MDPS cu un amplificator electric pe coloană, deja familiar pe autoturismele și crossoverele KIA.

În Coreea de Sud vânzările modelului au început deja. Preţurile variază între 39.500 şi puţin peste 44.000 de dolari. Urmează să vedem mai târziu dacă va ajunge şi pe alte pieţe, deşi în SUA există deja noul Telluride.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/