(video) KIA a prezentat la Seul două SUV-uri conceptuale: Masterpiece şi Signature

KIA Motors a dezvăluit astăzi o serie de trei concepte la Salonul Auto de la Seul, toate care anunță viitoarea direcție de design a brandului. Două din cele trei concepte își fac debutul internațional la Seul, având în prim-plan robustul concept Masterpiece, care combină caroseria unui SUV de dimensiuni mari cu un interior luxos și tehnologizat. Conceptul este însoțit de KIA Signature, un nou prototip care dezvăluie designul si “arhitectura” unui viitor SUV compact al brandului.

Celor două modele li se alătură conceptul “Imagine by KIA”, un sedan sportiv 100% electric, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, care exprimă dorința companiei de a crea autoturisme captivante cu emisii scăzute.

În timp ce fiecare dintre concepte indică direcția pe care designul KIA ar putea să o ia în viitor, fiecare ilustrează, de asemenea, diferite elemente ale strategiei modelelor viitoare ale brandului. O gamă extinsă de SUV-uri și modele crossover a oferit un impuls pentru creșterea pe termen lung a vânzărilor KIA în întreaga lume.

Conceptele Masterpiece și Signature furnizează ambele o perspectivă asupra modului în care marca ar putea să-și dezvolte gama de modele în viitor, din punct de vedere al designului, aspectului și utilizării tehnologiei. Conceptul “Imagine by KIA” previzualizează, de asemenea, modul în care brandul intenționează să atragă șoferii cu automobile electrice în viitor, creând un design exterior și interior uimitor, cu pachete de dotări inteligente și tehnologii de ultima generație.

  • KIA Masterpiece – un concept SUV masiv și robust

Conceptul Masterpiece își face prima apariție publică, combinând caroseria masivă și robustă a unui SUV cu un interior de înaltă calitate și tehnologii de ultimă generație. Conceptul indică modul în care KIA poate adapta linia de design și caracteristicile ultimelor sale modele pentru segmentul SUV-urilor off-road.

Ca și alte modele recente ale KIA, exteriorul automobilului este caracterizat de o caroserie sculptată și linii îndrăznețe. Împreună cu o poziție stabilă a SUV-ului și o caroserie înălțată, precum și un sistem puternic de tracțiune integrală, aspectul său robust se potrivește cu capacitatea sa reală de “a merge oriunde”.

Partea frontală a mașinii prezintă o nouă întruchipare a grilei iconice “nas de tigru” KIA – totuși, extinzându-se spre exterior pe întreaga secțiune frontală a conceptului, fără limite clare între grilă și blocurile optice de tip LED. Designul frontal al automobilului este reluat în partea din spate a sa, cu linii de semnătură la ambele capete ale automobilului ce oferă un design consistent de jur împrejur.

În interior, chiar dacă nu-l vedem acum, conceptul Masterpiece prezintă cea mai recentă arhitectură de design interior a KIA, cu o planșă de bord orizontală ce se întinde în partea frontală a cabinei. Designul se potrivește cu aspectul robust al exteriorului automobilului, fiind ajutat de geamuri mari care inundă cabina cu lumină.

Finisat într-o gamă de materiale de lux, interiorul oferă, de asemenea, o imagine a ultimelor tehnologii de confort și siguranță dezvoltate de KIA, cu un sistem de lumini ambientale adaptative, un sistem infotainment de 12.3 inci cu touchscreen și sistem de conectare și ultima tehnologie a sistemului avansat de asistență a șoferului.

Deja se vehiculează că modelul de serie care va deriva din acest concept va fi noua generaţie KIA Mohave, un SUV disponibil doar pe piaţa locală şi în SUA. Maşina va debuta în a doua jumătate a acestui an.

  • Noul concept Signature oferă o avanpremieră a viitorului SUV compact global KIA

După lansarea conceptului SP la Salonul Auto de la New Delhi din 2018, KIA dezvăluie astăzi o evoluție a designului său odată cu debutul internațional al conceptului Signature. Condus de tehnologia avansată, conceptul SP indică planurile companiei de a introduce un nou SUV de clasă mică pentru piețele sale globale. Îndrăzneț și elegant, conceptul Signature combină frumusețea sofisticată, tehnologia revoluționară și funcționalitatea ridicată într-un pachet inteligent și compact.

Cu o grilă largă și o capotă lungă în partea frontală, un design în partea posterioară care accentuează stabilitatea automobilului, cu lămpile spate mari și liniile caroseriei, conceptul Signature se evidențiază pe drum. În față, blocurile sale optice sunt unite cu grila “nas de tigru”, ce integrează luminile pe timp de zi. Linia puternică superioară a caroseriei, cu ramele geamurilor care se înclină spre spatele automobilului, oferă SUV-ul compact un aer minimalist de sportivitate. Exteriorul este completat cu o serie de caracteristici elegante distinctive, contribuind la designul tehnic contemporan al mașinii. Acestea includ lămpi LED subțiri în față și în spate, linii ascuțite presate în caroserie și detalii metalice precise.

Fiind atrăgătoare la fel ca cele mai recente automobile de producție KIA, conceptul Signature anunță sosirea viitoare a unui model pentru tinerii trend-setteri. Conceptul previzualizează un SUV compact KIA, gata de producție, care va fi dezvăluit pentru prima dată în 2019. Designul conceptului va influența și modelele viitoare destinate piețelor globale ale KIA.

  • Sistemul KIA R.E.A.D. – Debutul tehnologiei R.E.A.D. la Seul

KIA prezintă şi o serie a ultimelor sale tehnologii la Salonul Auto de la Seul, incluzând o gamă de inovații dezvoltate pentru era ce va urma condusului autonom. Pentru prima dată prezentat la CES 2019 (Consumer Electronic Show) în Statele Unite, sistemul KIA R.E.A.D. – “Real-time Emotion Adaptive Driving” (Conducerea adaptativă în timp real bazată pe emoție) privește către un viitor în care condusul autonom este o normalitate iar prioritatea este de a îmbunătăți experiența mobilității umane.

Sistemul R.E.A.D. poate optimiza și personaliza spațiul interior al cabinei unui automobil prin analizarea în timp real a stării emoționale a șoferului cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere a semnalelor bio bazate pe inteligența artificială. Tehnologia monitorizează starea emoțională a șoferului folosind senzori pentru a citi expresiile faciale, ritmul cardiac și activitatea electro-dermică. Se adaptează apoi mediul interior conform evaluării sale – potențial modificând condițiile legate de cele cinci simțuri din cabină, creând astfel o experiență de mobilitate mai plăcută. Tehnologia bazată pe inteligența artificială de învățare profundă permite sistemului să stabilească o linie de bază în comportamentul utilizatorilor și apoi să identifice modele și tendințe pentru personalizarea interiorului automobilului în consecință.

Sistemul R.E.A.D. va fi dezvăluit alături de V-Touch – o tehnologie virtuală de control a gesturilor de tip touchscreen. V-Touch utilizează o cameră 3D pentru a monitoriza vizibilitatea utilizatorilor și vârfurile degetelor, permițând ocupanților să gestioneze mai multe funcții în mașină printr-un afișaj head-up-display discret. Prin gesturi simple cu degetul, toți ocupanții vehiculelor pot schimba mediul din  cabină, incluzând iluminatul, sistemele HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat) și sistemele de divertisment, eliminând nevoia de butoane sau comenzi vocale.

O altă noutate din sistemul inovator R.E.A.D. este reprezentată de scaunele KIA cu răspuns la vibrațiile muzicale, unde ocupanții pot “simți” melodiile preferate, precum și să le asculte. Tehnologia de procesare a semnalului bazată pe senzori adaptează vibrațiile scaunului în funcție de frecvențele sonore ale muzicii redate. Scaunele pot fi, de asemenea, setate pe modul de masaj pentru a crește confortul, precum și pentru a spori siguranța prin furnizarea de avertismente haptice oferite de sistemele avansate de asistență a șoferului.

Vizitatorii standului KIA de la Salonului Auto de la Seul pot experimenta sistemul R.E.A.D., fiind disponibile și tururi pentru înțelegerea mai aprofundată a noilor tehnologii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/