Skoda Enyaq RS a primit noul motor APP550 şi va avea să ofere plus 41 cai putere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Skoda își face modelul Enyaq RS mai rapid și chiar mai bine echipat, ca parte a unei actualizări semnificative pentru anul 2024. Datorită unei serii de revizuiri, flagship-ul sportiv al mărcii va putea, de asemenea, să se încarce mai rapid și să meargă mai departe.

Caracteristici cheie:

  • Modelul va deveni cel mai rapid accelerabil model datorită unui surplus de 41 CP. Asta se datorează montării noului electromotor APP550 pe puntea din spate, cel care a debutat pe VW ID.7, după care pus pe Enyaq Laurin & Klement, VW ID. Buzz LWB şi Audi Q4 55 e-tron. Agregatul are un rotor cu magneți permanenți mai puternici, iar statorul mai dens înfăşurat. Puterea a crescut de la 204 la 286 CP. Indexul 550 se referă la cei 550 Nm produşi.
    • Puterea combinată de la cele două motoare a crescut astfel de la 299 la 340 CP – cea mai mare cifră de putere de până acum pentru un model Skoda de serie.
    • Iar timpul necesar pentru o acceleraţie 0-100 km/h s-a redus cu o secundă, până la 5.5 secunde.
  • Datorită unei recalibrări a motoarelor și introducerii unui nou software de gestionare a puterii, modelul este chiar mai eficient. Echipat cu aceeași baterie de 77 kWh utilizabili, autonomia provizorie în ciclu WLTP pentru SUV reprezintă 540 km (+24), iar pentru Coupe – 547 km (+26).
  • De asemenea, șoferii vor putea încărca Enyaq RS mai rapid datorită creșterii vitezei de încărcare rapidă DC de la 135 la 175 kW, ceea ce înseamnă o încărcare 10-80% în aproximativ 28 de minute (-8 minute).
  • În funcţie de echipare se adaugă travel assist, speed assist, blocare automată după îndepărtarea de maşină, airbaguri laterale spate, parasolare pentru lunetă, porturi USB-C în spate şi pregătire pentru montarea unui cârlig de remorcare.
    • Se oferă două pachete de echipamente opționale: Advanced și Maxx.
      • Advanced include un head-up display (HUD), scaune posterioare încălzite, parbriz încălzit și sistem audio CANTON.
      • Maxx adaugă scaune frontale reglabile electric cu funcție de memorie, suport lombar electric și funcție de masaj pentru scaunul șoferului, Area view camera, Park assist with trained parking, Dynamic Chassis Control, direcție progresivă și un volan sport multifuncțional încălzit din piele cu 3 spițe, cu padele pentru selectarea nivelului de recuperare.
  • Introduse ca parte a noii identități corporative a mărcii, o serie de ecrane au fost reproiectate din punct de vedere vizual-grafic pentru a fi mai ușor de utilizat și pentru a oferi mai multe informații.
    • Noile pictograme oferă o navigare mai lină prin diferitele meniuri, în timp ce atât ecranul de încărcare, cât și cel de climatizare au fost reproiectate pentru a fi mai clare și mai ușor de utilizat în mișcare.
    • Grafica de navigaţie a fost, de asemenea, reproiectată pentru a oferi hărți și indicații mai clare și mai ușor de urmărit.
    • Panoul de bord digital și head-up display-ul opţional au fost, de asemenea, reproiectate pentru a le face mai clare și mai intuitive. Au fost introduse noi grafice și animații.

Comenzile pentru Enyaq RS 2024 urmează să fie deschise înainte de sfârșitul lunii octombrie.

Cmentariile sunt închise