(video) Premieră: VW a alungit noul ID. Buzz şi îl introduce în America

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania VW a programat pentru ziua de 2 iunie premiera variantei cu ampatament lung a noului ID. Buzz. Modelul va fi disponibil atât în Europa, alături de varianta de bază cu ampatament scurt, cât şi în America de Nord (SUA şi Canada), acolo unde va fi singurul valabil.

Premiera mondială va avea loc pe 2 iunie pe Huntington Beach, pe Pacific Coast Highway lângă Los Angeles. Vehiculul va fi dezvăluit în cadrul celui mai mare festival VW Bus din SUA, ca un omagiu adus fanilor și țării. Mai mult, America va întâmpina noul ID. Buzz cu un gest generos: de la New York la San Francisco, 2 iunie va fi marcat oficial în viitor drept Volkswagen Bus Day.

Iar debutul european va avea loc în Germania în doar trei săptămâni: în zilele de 23-25 iunie la VW Bus Festival din Hanovra – cea mai mare întâlnire VW Bus din Europa.

Caracteristici cheie:

  • Cu generația T4, microbuzul VW a părăsit SUA și Canada în urmă cu 20 de ani. Cu toate acestea, încă deţine un statut de cult peste ocean. Generațiile T1, T2 și T3 sunt încă o priveliște familiară în parcările de pe plajele din California, Florida și Long Island în 2023.
  • Cu o lungime de 4.962 mm și până la șapte locuri (ID. Buzz SWB are 4.712 mm lungime şi 2.988 mm de ampatament), ID. Buzz LWB este perfect pregătit pentru lansarea sa în America de Nord.
    • Lungimea suplimentară datorată creșterii ampatamentului cu 250 mm (3.238 mm) creează loc pentru un al treilea rând de scaune, oferind şi până la 2.469 de litri de spațiu de stocare, iar pentru o baterie nouă, mai mare, de 85 kWh (capacitate netă, 91 kWh capacitate brută), oferind și mai multă autonomie.
  • ID. Buzz LWB va fi, de asemenea, disponibil cu un nou motor electric de 210 kW montat pe puntea din spate (286 CP/550 Nm), cel care a debutat pe noul ID.7. Cu acesta la bord s-a mărit viteza maximă până la limita electronică de 160 km/h (a europeanului ID. Buzz actual cu motor de 150 kW este de 145 km/h). ID. Buzz LWB poate atinge o viteză de 100 km/h în doar 7.9 secunde de la pornirea de pe loc. Autonomia îi va depăşi 420 de km.
  • Dar asta nu e tot: pentru 2024 a fost anunțată o versiune cu tracțiune integrală (GTX) cu o putere de 250 kW (339 CP). Un astfel de microbuz va putea finaliza sprintul de 0-100 km/h în 6.4 secunde.
  • Pe montantul D, “gurile de aerisire” amintesc de cele originale de răcire ale motorului montat în spate pe primele generaţii. Iar jantele de 20 de inchi optimizate aerodinamic au un diametru cu patru inci mai mare decât cele ale unui T2 din 1950.
  • În interior, s-a acordat atenție fiecărui detaliu – de la bordul optic din lemn cu inspirație retro la pedalele Play&Pause. Şi o mulţime de aşa-zise easter eggs sunt împrăștiate în întregul vehicul. Consola centrală detașabilă include depozitare flexibilă în partea de sus, cu două separatoare unice care se dublează ca deschizător de sticle și racletă de gheață, precum și două compartimente suplimentare de mai jos. Sunt disponibile trei opțiuni de culoare interioară și ornamente.
  • În spatele volanului este un monitor de 5.3 inchi, iar central e unul de 12.9 inchi. ID. Buzz facilitează ca niciodată conectarea dispozitivelor compatibile cu aplicația wireless standard App-Connect. Mai este valabilă încărcare wireless, opt porturi USB-C în întregul vehicul, o priză de 110V sub scaunul pasagerului și una de 12V în portbagaj.
    • Sistemul de infotainment a fost modernizat în conformitate cu cel introdus de ID.7. Glisoarele tactile pentru volum și temperatură au fost iluminate. Ecranul de infotainment are acum funcțiile climatice integrate în partea de jos, permițând accesul imediat la ele.
    • Buzz vine, de asemenea, cu ID. Light – o bandă de lumină care rulează sub parbriz și oferă conducătorului auto suport intuitiv prin impulsuri luminoase. Şi atunci când maşina se încarcă, lumina indică starea curentă.
  • Printre alte caracteristici noi se numără: un head-up display, un sistem de infotainment de ultimă generație modernizat și sistem de parcare de la distanță prin intermediul smartphone-ului, oglinzi retrovizoare reglabile electric şi încălzite, hayon acţionat electric (cu senzor sub bara de protecţie pentru deschidere cu gest al piciorului), sistem de acces fără cheie şi mânere iluminate, iluminare ambientală în 30 de culori (standard) şi altele.
    • Modelul în specificație americană are o emblemă frontală iluminată.
    • Un sistem audio cu nouă difuzoare e standard, iar unul premium Harman Kardon cu 14 difuzoare e opţional.
  • Mai este de remarcat o trapă panoramică high-tech nou proiectată, cu sticlă inteligentă cu strat PDLC (cristal lichid dispersat de polimeri), care aminteşte de legendarul Samba al anilor ’50. Cu o suprafață de 1.5 metri pătrați, este cel mai mare acoperiș din sticlă construit vreodată de Volkswagen. Sticla inteligentă poate fi schimbată de la stare transparentă la opacă și invers folosind un glisor tactil sau asistentul vocal.
  • În plus față de o tapiţerie din piele perforată complet, toate modelele Buzz sunt echipate cu scaune standard pentru șofer și pasager reglabile în 12 poziţii, cu cotiere duble, ventilație, masaj și funcții de memorie! Scaunele din față și scaunele laterale din al doilea rând mai sunt încălzite.
    • Un sistem standard de climatizare automată Climatronic menține cabina confortabilă indiferent de anotimp, iar toate cele trei rânduri de scaune au deflectoare de ventilaţie dedicate.
      • Când temperaturile scad afară, volanul încălzit standard menține șoferii confortabili. Duzele de spălare a parbrizului încălzite sunt standard și este disponibil opţional și un parbriz încălzit, toate contribuind la maximizarea eficienței, alături de o nouă pompă de căldură.
      • Ferestrele din al doilea și al treilea rând sunt realizate fumuriu, ajutând la menținerea temperaturii interioare.
  • Şapte locuri vin standard, iar scaunele individuale pe al doilea rând sunt valabile opţional (pentru un total de şase locuri).
    • Scaunele din al doilea rând pot fi rabatate într-o împărțire de 60:40, iar spătarele scaunelor pot fi înclinate cu până la 16 grade. În plus, bancheta centrală poate fi mişcată înainte sau înapoi într-un interval de 200 mm, iar la atingerea unui mâner se mişcă înainte cu 102 mm pentru a permite o ieșire mai comodă de pe al treilea rând.
    • Al doilea și al treilea rând se pliază plat, iar al treilea rând poate fi îndepărtat în întregime.
    • Un Flexboard disponibil opţional, cu două pubele de depozitare din material textil, creează o podea plată cu scaunele pliate.
  • Tehnologia de asistență a șoferului IQ.DRIVE, care oferă o capacitate de pilotare semi automatizată de nivel 2, este standard. Pe autostradă, IQ.DRIVE menţine automat maşina în bandă, iar un volan capacitiv nu în lasă pe şofer prea mult distras. Dynamic Road Sign Display este la fel standard.

Livrarea primelor ID. Buzz în America va începe în 2024. Aproape paralel cu lansarea pe piață în America de Nord, ID. Buzz cu ampatament lung va fi disponibil și în Europa. Precum noile Multivan și Bulli T6.1, toate vehiculele ID. Buzz vor fi produse la uzina principală a Volkswagen Commercial Vehicles din Hanovra. Aceasta este una dintre cele mai moderne fabrici auto din lume și casa familiei VW Bus.

*Notă. În imagini, maşina alb-verde e în specificaţie europeană, iar cea alb-albastră în americană.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/