În atenţia călătorilor! Un protest al transportatorilor va duce mâine la circa 600 de curse suspendate

0

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto informează că pentru ziua de mâine, 9 octombrie 2019, la protestul din PMAN vor participa peste 250 unități de transport și alte aproximativ 250 unități vor staționa în sate și centre raionale.

FOTO: allfun.md

Protestul este organizat ca reacție a neajustării de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional și inter raional. Spre deosebire de protestul din 12 septembrie 2019, protestul de mâine va include și suspendarea curselor regulate!

În total este preconizată suspendarea a 586 curse (293 tur și 293 retur) ale 124 de rute regulate. La lista ataşată mai jos se vor mai adăuga şi alte curse preconizate spre suspendare, conform informației care va fi recepţionată de la companiile de transport pe parcursul zilei de azi.

Potrivit APOTA, reprezentanții INP ar încerca să interzică protestul, „invocând ilegal circumstanțe neprevăzute de Lege și motivând cu necesitatea de a escorta o delegație străină”. Totuşi, decizia de a organiza protestul rămâne neschimbată: parcarea unităţilor de transport în PMAN va începe de mâine dimineaţă, iar de la ora 12:00 protestul propriu-zis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata