(video) Premieră mondială: Bulli pentru viitorul electric – noile VW ID. Buzz şi ID. Buzz Cargo

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

După prezentarea în 2017 a conceptului I.D. Buzz, abia în seara zilei de ieri, 9 martie 2022, VW a decis să prezinte lumii formatul său de producţie în serie. Modelul VW ID. Buzz va fi disponibil la nivel internaţional, chiar şi peste ocean! Şi da, va exista şi într-o versiune utilitară!

Caracteristici cheie:

 • Termenul „buzz” nu face referire doar verbul englezesc „zumzet sau bâzâit” (ceea ce fac mașinile electrice), ci și la termenul „bus”, dat colectiv tuturor microbuzelor Volkswagen cu motor montat în spate din seriile T1 și T2. Noul ID. Buzz a moștenit conceptul general de design cu o față lobată, o linie caracteristică a geamurilor și o schemă de vopsea în două tonuri (opţiune).
 • Interesant mai este de aflat că are un coeficient aerodinamic similar cu al autoturismelor – 0.285 Cd. Iar scaunele din față nu sunt acum situate deasupra punții, ci în interiorul ampatamentului. Prin urmare, în fața șoferului nu sunt doi, ci patru montanţi.
 • Din start este prezentat modelul cu un ampatament standard de 2.988 mm. Pentru comparaţie, noul Multivan T7 are 3.124 mm între punți. În lungime însă măsoară 4.712 vs 4.973 mm. În lățime are 1.985 mm, iar în înălțime – 1.937 mm. Jantele pot măsura între 18 şi 21 inci! Raza de întoarcere este de numai 11.1 metri. Farurile pot fi Matrix LED.
 • Dacă modelele Caravelle și Multivan au trei rânduri de scaune, atunci modelul de bază ID. Buzz are strict cinci locuri pe două rânduri. Volumul declarat al portbagajului este de 1.211 litri la nivelul geamurilor, iar cu bancheta rabatată se ridică la 2.205 litri. Pentru pasagerii celui de-al doilea rând se pot comanda mici mese pliabile.
 • Planşa de bord este practic identică în design şi dotări cu celelalte maşini deja lansate în familia ID: doar monitoare şi butoane capacitive tactile, numărul celor fizice fiind minime. Sistemul multimedia rulează pe un monitor central de 10 sau 12 inci, este capabil de actualizări prin OTA și suportă protocolul Car2X pentru schimbul de date cu alte mașini și infrastructură rutieră. Până la opt porturi USB-C pot fi montate prin cabină!
 • Doar materialele sintetice, inclusiv cele realizate din sticle de plastic reciclate, sunt folosite pentru a tapiţerie: fără piele! Printre opțiuni se numără iluminare ambientală cu 30 de culori şi scaune frontale reglabile electric. Sistemele automate de frânare de urgenţă și de menținere a benzii de rulare sunt oferite standard, în timp ce un cruise control adaptiv Travel Assist este o opțiune (în total sunt disponibili peste 30 de asistenţi).
 • Modelul are la bază platforma MEB. Din start va fi oferit într-o singură versiune cu tracțiune spate și un motor electric de 204 CP/310 Nm. Bateria are o capacitate de 82 kWh. Încărcătorul AC de la bord are o putere de 11 kW, iar rapid (DC) această maşină se poate încărca cu maximum 170 kW (5-80% în 30 de minute). Autonomia maximă poate ajunge în funcţie de stilul de condus la 450 km.
 • Viteza maximă a maşinii este limitată la 145 km/h.
 • Modelul se mai remarcă prin suportul tehnologiei de a pompa curent din baterie într-o reţea sau pentru a alimenta diverse aparate electrice, o soluţie care-l va face atrăgător pentru camping. În viitor, chiar şi alte maşini cu baterii cu capacităţi similară pot fi încărcate!
 • Versiunea utilitară ID. Buzz Cargo are aceleași dimensiuni și un compartiment de marfă cu un volum de 3.9 metri cubi. Pe podea pot fi amplasați doi euro paleți. Greutatea maşinii este de trei tone, iar sarcina maximă – 650 kg. Pentru o taxă suplimentară, în cabina pasagerilor pot fi montate două scaune individuale (în primul rând). O opţiune este şi o a doua uşă laterală glisantă.
 • Pentru baterii se oferă o garanţie de opt ani sau 160.000 km parcurşi.
 • În viitor, familia de modele va fi extinsă: sunt așteptate versiuni cu tracțiune integrală, variante cu ampatament lung (până la 3.300 mm între punți), un interior cu trei rânduri și o baterie cu o capacitate de 111 kWh!

Noul ID. Buzz va fi construit la uzina Volkswagen din Hanovra. Producția va începe până la mijlocul anului curent, iar startul vânzărilor în Europa este programat pentru această toamnă. Prețul estimat este de la 55.000 de euro pentru versiunea dedicată pasagerilor și de la 48.000 euro pentru cea utilitară.

Dacă vrei să afli absolut toate detaliile despre model, te invităm să răsfoieşti cele 28 de pagini care conţin şi specificațiile tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata