(foto) Neaşteptat! VW anunţă noul Multivan TDI

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De ce am scris că e neaşteptat? În primul rând pentru că VW a ales calea electrificării în masă şi a renunţării tot mai active la motoare cu ardere internă, mai ales a celor diesel, inclusiv după scandalul în care s-a pomenit. În al doilea rând pentru că se specula în presă, deşi la momentul premierei a fost anunţat cu un astfel de motor, că în cele din urmă va renunţa la el.

Însă nu! Noul Multivan va exista în continuare şi în format TDI! Dar pentru că piaţa îl cere?

Volkswagen Commercial Vehicles i-a extins portofoliul de sisteme de propulsie prin adăugarea unui nou motor modern cu aprindere prin comprimare, cuplu ridicat şi emisii reduse. Motorul cu injecție directă cu patru cilindri de 1.968 cm3 provine din familia EA288evo. Dezvoltă 150 de CP (3.000 – 3.750 rpm) şi un cuplu maxim de 360 Nm (1.600 – 2.750 rpm). Cuplul este cele mai mare dintre toate propulsoarele disponibile sub capotă.

La fel ca și variantele plug-in sau pe benzină, tracțiunea rămâne pe puntea din faţă, deşi se aştepta ca VW să-l combine cu 4MOTION, sistem care nu e valabil nici ca opţiune pe noua generaţie. Standard însă vine un DSG cu 7 trepte.

Acest motor diesel modern folosește ceea ce este cunoscut sub numele de dozare dublă. Prin utilizarea a două convertizoare catalitice SCR și a unui proces dublu de injecţie cu AdBlue, acest lucru reduce emisiile de oxid de azot (NOx) cu până la 80%. Această tehnologie scade, de asemenea, emisiile de CO2 și face motorul mai receptiv. La fel ca toate versiunile liniei de modele, noul Multivan TDI îndeplinește noul standard de emisii Euro 6D-ISC-IDM.

Un coeficient de rezistență scăzut de 0,30 Cd și o greutate mult redusă în comparație cu modelul anterior permit atingerea unei viteze maxime de 190 km/h (0-100 în 11.6 secunde), iar consumul de combustibil mixt ajunge la 5.4-5.3 litri la 100 de kilometri parcurși! VW dă asigurări că, în combinație cu rezervorul de combustibil de 58 de litri, autonomia cu un plin poate ajunge la 1.000 de km.

Noul Multivan TDI mai poate tracta remorci cu o greutate de până la 2.000 de kilograme. Greutatea totală a autotrenului poate ajunge la 4.850 kilograme. Sarcina utilă maximală pe care o poate lua la bord este de maximum 807 kg, greutatea maximă permisă fiindu-i de 2.850 kg. Alte până la 100 de kg se pot duce pe acoperiş dacă există railings-uri.

Modelul poate fi comandat cu ampatament scurt sau lung, cu cinci, şase sau şapte locuri. De asemenea, nouă este opțiunea de a avea o combinație de cinci scaune individuale în partea posterioară a cabinei, montate față în față.

Iată în context şi o listă de preţuri a noului Multivan în Germania, versiunea cu ampatament scurt şi lung:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/