(video) Premieră: Noul Volkswagen Multivan T7 – toate detaliile

Noul Volkswagen Multivan T7 a fost dezvăluit de către divizia Volkswagen Commercial Vehicles. Acesta este mai modern, mai sofisticat, mai smart şi mai practic, unde mai pui că la bază are o platformă de autoturisme!

Interesant este că pe piaţă va exista deocamdată ca model individual, asta pentru că familia T6.1 încă nu va dispărea! Se vor vinde în continuare, o vreme, modelele comerciale Transporter, dar şi modelele de agrement California.

Suplimentar, în linia de astfel de vehicule, în 2022 vin modelele electrice I.D. BUZZ şi I.D. BUZZ Cargo, construite pe o platformă independentă. Astfel spus, noul Multivan este un autovehicul dedicat exclusiv transportului de pasageri.

Caracteristici cheie:

  • Înlocuiește modelul Volkswagen Caravelle. Va exista în echipările Multivan, Life şi Style.
  • Cu un aspect mai modern, noul Multivan T7 pare doar mai mic decât predecesorii săi. În realitate, dimensiunile sale nu s-au schimbat prea mult, iar spațiul din interior este într-adevăr foarte mult.
  • În plus, cu un acoperiș panoramic opțional, înălțimea interioară a cabinei este chiar mai mare decât cea a mașinilor din seria anterioară. Acesta are sticlă securizată laminată LowE pentru a reduce radiația termică cu 44%.
  • Hayonul şi uşile laterale glisante pot fi acţionate electric, inclusiv prin gesturi.
  • Lungimea, lățimea, înălțimea şi ampatamentul noului Multivan T7 constituie 4.973 x 1.941 x 1.903 x 3.124 mm. Versiunea cu ampatament alungit are în total 5.173 mm. Amintim că la bază are cea mai extinsă versiune a platformei modulare MQB.
  • Datorită optimizării aerodinamicii și scăderii înălțimii cu aproximativ cinci centimetri, coeficientul de rezistență frontală în raport cu mașina precedentă a fost redus cu 15% – de la 0.35 la 0.30 Cd.
  • Designul exterior îl puteţi aprecia singuri. Acesta este realizat în spiritul ultimei interpretări a identității corporative a Volkswagen, care se caracterizează printr-o combinație de linii simple, forme laconice și dinamism deliberat. Nasul înclinat şi scurt, dar şi schema de vopsire în două tonuri, ar trebui să evoce asocieri cu modelele clasice T1-T2-T3. Prizele de aer frontale, vopsite în aceeași culoare cu vehiculul, au fost reduse, aducând un omagiu patrimoniului motoarelor răcite cu aer din spate din primele trei generații, prezentând în același timp viitorul grupului motopropulsor hibrid.
  • Farurile şi stopurile au devenit mai înguste ca formă, deoarece standard dispun de LED-uri de înaltă performanță. În dotare de top sunt nişte faruri IQ.LIGHT LED Matrix cu un control interactiv de lumină (cu bandă luminoasă în grilă).
  • Jantele sunt de până la 19 inci. Mai pot fi observate noi geamuri triunghiulare lângă montanții frontali, instalate pentru o vizibilitate mai bună a situațiilor din unghiurile moarte.
  • În ceea ce privește transformarea habitaclului, noul Multivan a avansat serios. Volkswagen a abandonat formatul unor banchete cu trei locuri. Acum există până la şapte locuri individuale (standard cinci) şi toate pot fi aranjate după propria dorinţă sau chiar eliminate, deşi cele de pe al doilea rând pot fi şi încălzite.
  • Mai mult, procesul de transformare în sine a devenit mai convenabil, iar scaunele sunt mai uşoare cu 25% (cele de pe rândul doi pot fi întoarse contra direcţiei de mişcare foarte simplu). Sistemul nou de şine de pe podeaua plată este practic silenţios şi oferă un mare avantaj.
  • De acesta din urmă face uz şi o nouă cotieră centrală mobilă, cu panouri încorporate ce servesc drept măsuţe, care poate fi utilizată de pasagerii de pe oricare din cele până la trei rânduri de scaune (mai are înălțime reglabilă, trei suporturi pentru pahare și un coș de gunoi).
  • Levierul cutiei de viteze de tip shift-by-wire a fost înlocuit cu un mic joystick poziţionat sus pe planşa de bord, între cele două monitoare. Astfel, s-a eliberat spaţiul de pe consola centrală, fiind eliminată consola centrală în sine + frâna de mână tradiţională (acum activată electronic sau automat), iar cabina se simte astfel mai aerisită, spațiul util fiind maximizat pentru o trecere comodă între scaune.
  • Poziţia şoferului la volan este acum una mai aproape de cea din autoturisme. Punctele de instalare a scaunului sunt coborâte cu 8 cm față de T6.1.
  • Noul Multivan T7 va exista în două variante de ampatament după cum am menţionat anterior. Cel mai mare va oferi mai mult volum în portbagaj, dar şi mai mult spaţiu pentru pasagerii de pe al treilea rând de scaune.
  • În versiunea de bază, Multivan oferă 469 litri de spațiu pentru bagaje în spatele celui de-al treilea rând de scaune, extinzându-se până la 1.844 litri (1.850 litri cu acoperiș panoramic din sticlă) în spatele celui de-al doilea rând. Capacitatea totală de încărcare până la scaunele din față este de 3.672 litri, extinzându-se la maximum 4.053 litri în versiunea mai lungă prevăzută cu acoperișul panoramic din sticlă.
https://www.youtube.com/watch?v=2Gb1mKXrVw4
  • Standard vine un nou volan multifuncţional şi un nou panou de bord Digital Cockpit de 10.25 inci. Sistemul multimedia Ready 2 Discover dispune de un spectru larg de servicii şi funcţii online (include eSIM standard), iar la baza monitorului central de 10 inci are comenzile tactile pentru controlul climatizării, încălzirea scaunelor şi volumul audio. Sistemul mai dispune de Function on Demand, ceea ce înseamnă că alte aplicaţii, inclusiv navigaţia, poate fi activată după cumpărarea maşinii dacă aceasta nu s-a bifat din start în lista de opţiuni.
  • Aplicaţia We Connect poate fi folosit gratuit pentru o perioadă nelimitată, cu servicii precum asistență la defecțiuni, starea vehiculului și poziția parcată. Iar cu We Connect Plus, disponibilă gratuit timp de trei ani, oferă servicii suplimentare, cum ar fi capacitatea de a bloca și debloca vehiculul sau de a controla încălzitorul auxiliar opțional de la distanță prin intermediul telefonului.
  • În combinație cu sistemele de navigație Discover Media și Discover Pro mai avansate, opționale, We Connect Plus include servicii suplimentare legate de navigare, cum ar fi actualizarea hărților online și informații despre trafic. We Connect Plus oferă, de asemenea, servicii suplimentare pentru modelul eHybrid, cum ar fi permiterea proprietarilor să pre-seteze temperatura interioară a vehiculului și să gestioneze procesul de încărcare prin smartphone.
  • Toate sistemele de infotainment pot fi combinate cu un sistem audio Harman Kardon dezvoltat special pentru Multivan. În plus față de 14 difuzoare high-end din spatele unor panouri tăiate cu laser, un amplificator Ethernet cu 16 canale şi cu o putere de 840 W și patru setări de sunet, sistemul utilizează “Fraunhofer Sonamic Panorama Algorithm’”, care este capabil să separe sursele individuale ale unei înregistrări stereo și să le distribuie uniform pe o scenă acustică în formă de U, pentru a crea sunetul optim.
  • Pe bord mai sunt disponibile standard două porturi USB-C, un spaţiu pentru încărcătorul opţional wireless pentru telefoane şi pentru prima dată pe un model de la Volkswagen Commercial Vehicles – un head-up display (opţional).
  • Din punct de vedere tehnic, pe piaţa europeană va exista din start o versiune PHEV – eHybrid. Aceasta propune 218 CP şi o autonomie de până la 50 de km prin intermediul unei combinaţii de benzinar turbo de 1.4 litri (150 CP) + un electromotor (116 CP) + o cutie de viteze DSG cu şase trepte şi dublu ambreiaj + o baterie litiu-ion de 13 kWh în podea.
  • Alte motoare disponibile vor fi benzinare turbo cu 136 (1.5 litri) şi 204 CP (2.0 litri), alături de un nou turbo diesel cu 150 CP. Toate vor fi cuplate standard la DSG-uri cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, iar tracţiunea va fi pe puntea din faţă.
  • Există informaţii neoficiale că va fi introdusă în viitor şi opţiunea unui AWD, pe lângă o unitate de propulsie complet electrică.
  • Noul Multivan poate tracta o remorcă de până la 2.000 de kg.
  • Evident, are şi numeroși asistenți electronici datorită noii platforme, peste 34! Standard sunt: Car2X, Front Assist cu City Emergency Braking, Lane Assist cu Turn-off Assist, Dynamic Road Sign Display şi cruise control. Opţional este un IQ.DRIVE Travel Assist – un sistem de pilotare semi automată care este de facto un cruise control activ şi adaptiv, combinat cu funcţia de menţinere în bandă, care preia controlul pedalelor şi volanului, funcţionând la viteze cuprinse între 0-210 km/h.
  • De asemenea, disponibil pe noul Multivan este Area View, o reprezentare reală la 360 de grade a vehiculului folosind patru camere, vizibile pe afișajul de infotainment de 10 inci, pentru a face parcarea și manevrarea cât mai sigure și mai ușoare posibil.

Pe piaţă noul model VW va ajunge spre sfârşitul verii. Tot atunci vor fi disponibile mai multe detalii, dar şi preţuri.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/