(video) Premieră mondială: Noul VW Transporter 6.1 facelift

0

După premiera noului model Multivan 6.1 în februarie, divizia Volkswagen Commercial Vehicles a prezentat noul Transporter 6.1 facelift pentru prima dată la Munchen. Lansarea acestui model la Bauma 2019 nu este întâmplatoare: este considerat cel mai mare târg din lume pentru mașini și utilaje de construcții.

În perioada 8-14 aprilie se așteaptă peste o jumătate de milion de vizitatori din peste 200 de țări – noul Transporter 6.1 fiind pregătit să se prezinte experților din întreaga lume.

Detaliile perfecte simplifică munca de zi cu zi

Volkswagen Commercial Vehicles a dezvoltat elemente complet noi, adaptate special pentru acest autovehicul. Acestea includ o priză electrică de 230 V la scaunul șoferului și un compartiment în bancheta dublă ce se poate încuia, pe partea pasagerului.

În plus, a fost concepută total în premieră o opțiune de încărcare pentru obiectele foarte lungi: acestea pot fi acum împinse sub bancheta dublă de pe partea pasagerului (funcție de încărcare sub scaun). Astfel, lungimea compartimentului cargo crește de la 2.450 mm la 2.800 mm sau de la 2.900 mm la 3.300 mm (pe maşina cu ampatament extins).

Transporter este echipat standard cu o incintă separată în compartimentul cargo (pentru autovehicule cu perete despărțitor). Astfel compartimentul cargo este închis și separat de cabină.

  • Opțiunea 1: este închis numai compartimentul cargo („Mod livrare poștală”)
  • Opțiunea 2: este închisă numai cabina („Mod atelier service”).
  • O altă opțiune care va fi lansată este „Pachetul curier”, în care piesele autovehiculului supuse unor solicitări ridicate, cum ar fi alternatorul, bateria și transmisia au o construcție și mai robustă.

Dotări standard mult îmbunătățite

Specificațiile echipamentelor standard au suferit un upgrade semnificativ la Transporter 6.1: echipare standard cu geamuri electrice, închidere centralizată, oglinzi exterioare încălzite și reglabile electric, noi faruri H7, lumini interioare cu LED-uro mai eficiente energetic și un sistem radio cu o unitate Bluetooth hands-free.

Pregătit pentru viitor: funcții interioare digitale

Panoul de bord al lui T6.1 a fost reconceput. S-au adaptat sistematic condițiile de la locul de muncă ale șoferului la lumea digitală din autovehicul, fiind implementate condițiile necesare pentru a integra Digital Cockpit (panou de bord complet digital) și a treia generație de infotainment (MIB3) în T6.1, evident toate acestea fiind nişte dotări opţionale.

Cel mai important element de echipament dintre toate sistemele infotainment este cardul SIM integrat (eSIM). Este inclus ca standard de la sistemul de radio Composition Colour, fiind disponibil ca opțiune pentru Composition Audio. eSIM permite accesul la o nouă gamă de servicii și funcții online.

Motoare diesel eficiente cu putere între 90 și 199 CP

T6.1 va fi echipat cu motoare turbo diesel de 2.0 litri de mare eficiență (2.0 TDI). Toate sunt conform standardului de emisii Euro-6d-TEMP-EVAP. Noile motoare vor livra o putere de 90 CP, 110 CP, 150 CP sau 199 CP. Versiunea cu 150 CP va disponibilă și în combinaţie cu sistemul de tracţiune integrală 4MOTION.

T6.1 va fi oferit chiar și ca autovehicul cu zero emisii, pe baza unui parteneriat cu atelierul de tuning ABT. Cu o putere de 112 CP și o sarcină utilă de până la 1.2 tone, sunt posibile autonomii de peste 400 km (NEDC) – autovehiculul fiind astfel ideal pentru utilizare comercială în lumea urbană.

Un plus de siguranță pentru sistemele de asistență

Volkswagen Commercial Vehicles a ales în mod conștient sufixul 6.1 pentru acest upgrade a celei de-a șasea generații Transporter. Acest lucru se datorează faptului că modificările tehnice efectuate depășesc cu mult orice actualizare normală a modelului.

Un exemplu în acest sens este trecerea de la sistemul de direcție hidraulic la servomotorul electromecanic – o înlocuire a sistemului atât de complexă încât se întâmplă în mod normal într-o linie de produse numai atunci când se face trecerea completa la o generația următoare. Ca urmare a direcției electromecanice, pe linia de produse se introduce un spectru complet nou de sisteme de asistență pentru șoferi și, prin urmare, o creștere semnificativă a siguranței și a ușurinței de utilizare.

Noile sisteme de asistență includ tehnologii cum ar fi Lane Assist, Park Assist, protecție laterală (avertizează dacă se apropie periculos de obstacole sau pietoni), Rear Traffic Alert care protejează împotriva accidentelor în timpul mersului cu spatele și Trailer Assist (simplifica foarte mult manevrarea cu utilaj remorcat). Gama de sisteme noi este completată de o funcție dinamică a semnalizării semnelor rutiere (disponibilă în combinație cu sistemul de navigație).

O altă caracteristică standard este noul sistem Cross Wind Assist care stabilizează Transporter-ul 6.1 dacă este surprins de o rafală puternică de vânt. Este echipat de asemenea, în mod standard cu sistem de frânare post-coliziune și sistemul de asistență la pornirea în pantă.

Modelul comercial actualizat al celor de la VW va ajunge pe piaţă până la sfârşitul acestui an.

FOTO: tyt.com.mx
FOTO: tyt.com.mx
FOTO: tyt.com.mx
FOTO: tyt.com.mx
FOTO: tyt.com.mx
FOTO: tyt.com.mx
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata