(video) Unicul Pagani pe care l-a avut Lewis Hamilton a fost deteriorat semnificativ într-un tunel

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Momentul accidentului a fost înregistrat de o cameră de bord:

VIDEO: tiktok.com/@wearethekardachshunds

Unicul Pagani Zonda 760 LH, făcut la comanda multiplului campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, a fost grav deteriorat. Actualul proprietar al supercarului i-a fi pierdut controlul după o accelerație intensă într-un tunel din Țara Galilor. Însăşi conducătorul auto nu a avut de suferit.

Maşinile mărcii din seria 760 sunt echipate cu motoare Mercedes-AMG de 7.3 litri (760 CP/780 Nm). Producătorul italian a construit doar câteva exemplare, însă nu toate de la zero. Unele folosesc şasiuri de Pagani Zonda implicate anterior în accidente, după care acestea au fost restaurate în fabrică şi adaptate conform noilor specificații.

Se ştie că Hamilton şi-a cumpărat al său Zonda, la denumirea căruia şi-a adăugat inițialele pentru a-l face unicat, în anul 2014. Mai mult, el a fost primul care l-a comandat cu o cutie de viteze mecanică în locul uneia secvențiale. Mai târziu, urmând exemplul său, alţi clienţi şi-au dorit maşini cu transmisii manuale şi aşa au apărut modele precum Zonda 760 Roadster sau Zonda 760 Fantasma Evo.

În 2015, maşina a fost implicată într-un accident uşor în Principatul Monaco. Ulterior, Hamilton s-a plâns jurnaliștilor că supercarul sună grozav, dar în termeni de manevrabilitate este îngrozitor. În total a fost în posesia campionului F1 aproximativ șapte ani, timp în care s-au adunat pe odometru până la 1.000 de km.

Actualul proprietar a cumpărat maşina la sfârșitul anului 2021, potrivit unor surse, achitând în schimb 10 milioane de euro.

Cmentariile sunt închise