(video) Ultimul Corvette C7 a fost vândut înainte de prezentarea noii generaţii pentru o sumă record

Acum câteva ore, prin intermediul casei de licitaţii americane Barrett-Jackson, a fost vândut ultimul exemplar Chevrolet Corvette din actuala generaţie C7, care este, de asemenea, ultimul Corvette din istorie cu motor montat frontal. S-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de premiera noului Corvette.

Suma de bani încasată l-a făcut cel mai scump vehicul donat de un producător de automobile şi vândut în scopuri caritabile.

Vezi şi: (foto) Special pentru piaţa europeană: Chevrolet Corvette Final Edition

După cum poate știți, premiera noului Chevrolet Corvette C8 va avea loc în mai puțin de trei săptămâni. Maşina sport americană pentru prima dată în istorie îşi va schimba aspectul poziţionării motorului.

Între timp, vânzările modelelor de generaţie actuală s-au oprit în SUA deja din ziua de 23 iunie, iar dealerii Chevrolet în aceste zile încearcă să găsească proprietari pentru maşinile rămase în stocuri.

Două exemplare de teste, înmatriculate în SUA, au fost surprinse chiar ieri în preajma circuitului Nurburgring:

Cu toate acestea, cel mai proaspăt exemplar Corvette C7 care a părăsit linia de asamblare a ocolit orice showroom şi a avut onoarea să fie vândut prin licitaţie.

Este vorba despre un model de top Z06, decapotabil, într-o culoare neagră cu accente roşii şi într-un nivel de echipare 3LZ bogat în dotări. Mai trebuie de menţionat că acoperișul și splitter-ul frontal sunt fabricate din fibră de carbon.

La interior se remarcă o tapiţerie cu piele de culoare roşie şi Alcantara, în combinaţie cu inserţii din fibră de carbon şi cu un sistem multimedia care suportă navigaţie şi Apple CarPlay/Android Auto.

Sub capotă are un motor V8 LT4 Supercharged de 6.2 litri, care produce 659 de CP şi 881 Nm de cuplu. Tracţiunea este pe puntea din spate. Cutia de viteze este una manuală în şapte trepte! Poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.8 secunde, în timp ce viteza maximă poate ajunge la 310 km/h.

Modelul a fost vândut pentru 2.7 milioane de dolari și toți banii vor fi redirecţionaţi în contul unei organizaţii de caritate care va construi câteva case smart pentru veteranii care au avut de suferit în conflicte militare şi au nevoie de necesităţi speciale.

Vezi şi: (foto) Premieră pentru Moldova. Un Chevrolet Corvette C7 Z06 a fost văzut prin Chişinău

Cmentariile sunt închise