(foto) Renault a actualizat din nou modelul Trafic. Acesta va fi disponibil şi în Moldova

(update) Am vorbit cu producătorul francez şi am aflat că nu este de fapt o nouă generaţie, aşa cum s-a dat de înţeles în comunicatul de presă oficial prin sintagma „brand new”, ci este un al doilea facelift al generaţiei curente, deşi cel anterior l-a suferit în aprilie 2019!


Renault prezintă în avanpremieră noua sa gamă de modele Trafic, dedicate transportului de pasageri, ce include două specificaţii: Trafic Combi și Trafic SpaceClass. Actualizarea vine în calitate de cadou personal pentru aniversarea celor 40 de ani de existenţă a lui Trafic, pe care îi va împlini în 2021.

Prezentarea completă a celor două versiuni va avea loc la începutul anului viitor, urmând ca acestea sa fie comercializate începând cu luna martie. Oficial avem confirmarea că vor fi disponibile în paralel atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din Republica Moldova!

Noul Trafic Combi se adresează în special profesioniștilor din transportul de pasageri (companii sau comunități) și familiilor numeroase. Modelul satisface cererea lor de volum și modularitate, fără a compromite confortul și numărul de locuri.

Iar noul Renault Trafic SpaceClass răspunde așteptărilor celor mai exigenți șoferi și pasageri care caută versatilitate, spațiu și confort exclusiv. Specialiștii în transportul VIP și turistic vor putea profita de versiunea sa Signature și de spațiul său de nivel „business class”. Pe de altă parte, clienţii care vor căuta o evadare în afara oraşelor, nu vor fi dezamăgiți de versiunea Escapade.

„Anul acesta, emblematicul Renault Trafic, o adevărată poveste de succes pe parcursul a trei generații, sărbătorește 40 de ani, cu peste două milioane de unități vândute în 50 de țări. Este o oportunitate de a reînnoi Renault Trafic Combi și Trafic SpaceClass cu un design distinctiv, o gamă extinsă de motoare și sisteme noi de asistență pentru o siguranță mai mare. Acestea fac parte din lumea vehiculelor de pasageri clasice, nu neapărat din cea a vehiculelor utilitare. Mulțumită acestor versiuni, concepute pentru autorități locale și familii numeroase, pentru transport VIP sau pentru clienți care caută aventuri, toată lumea poate găsi vehiculul potrivit”, a declarat Mark Sutcliffe, SVP, Alliance LCV Business Unit.

Design exterior expresiv, cu noua nuanță Rouge Carmin

Noile Trafic Combi și Trafic SpaceClass se fac remarcate printr-un design robust oferit de noua geometrie a calandrului și capotei. În același timp, designul câștigă în finețe și expresivitate cu bare de protecție noi și faruri full LED, completate de o linie cromată, care urmează semnătura luminoasă în forma literei C, deja foarte cunoscută pentru marca Renault.

Noile Trafic Combi și Trafic SpaceClass au oglinzi pliabile electric, jante noi de 17 inci (cu efect de diamant pe SpaceClass), capace ornamentale cu un design nou, mai elegant, pentru roțile de oțel. Sunt disponibile în șapte nuanțe, inclusiv noul Rouge Carmin, care aduce un aspect extraordinar designului.

Maşinile pot fi adaptate tuturor nevoilor clienților existenți.

Interior regândit, spațiu optimizat

Noul tablou de bord, evidențiat de o bandă orizontală care se continuă în panourile ușilor, oferă impresia că există mai mult spațiu la bord. Interiorul încorporează noi spații de depozitare.

Noul schimbător de viteze și contururile comenzilor de aer condiționat au accente cromate pentru o mai mare armonie. Noile culori și materiale îmbunătățesc opțiunile de personalizare pe care clienții le au la dispoziție. Noul Trafic SpaceClass iese în evidență cu un tablou de bord exclusiv în Gris Météor pentru mai multă eleganță.

Întotdeauna foarte apreciate de clienți, modelele mai oferă un volum de marfă de până la 1.8 m³ și o modularitate exemplară de până la 9 pasageri.

Inovație, conectivitate la bord

Sistemul multimedia Renault EASY LINK, care incorporează navigația, își face apariția la bordul noilor modele. Compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, este afișat pe un ecran de 8 inci și vine cu un încărcător de smartphone cu inducție, pentru a rămâne conectat toată ziua.

Cu un volum de depozitare de 86 de litri în cabină, modelele oferă acces simplificat la spațiile de depozitare, mergând chiar mai departe cu noul sertar Easy Life – mai mult de şase litri de depozitare la îndemână!

Sisteme de asistență la condus, siguranță și confort

Pentru a vă ajuta să conduceți în deplină liniște sufletească și siguranță, noile modele Renault oferă noi sisteme de asistență la condus de ultimă generație. Acestea includ Adaptive Cruise Control pentru a menține viteza selectată, Active Inter-City Emergency Braking pentru a avertiza șoferul și chiar frâna în locul său, pentru a evita coliziunile, și Lane Departure Warning pentru a avertiza atunci când părăsesc banda de circulație în mod neintenționat.

O altă caracteristică nouă este Blind Spot Warning, cel care facilitează schimbarea benzii, atenționând asupra unui vehicul aflat în zona fără vizibilitate.

Un nou airbag frontal potrivit pentru doi pasageri sporește, de asemenea, siguranța la bord.

Motoare diesel, transmisie automată EDC

Noile Trafic Combi și Trafic SpaceClass oferă trei motoare diesel: noul motor dCi 150 (în combinaţie cu o cutie de viteze manuală sau automată EDC), care câștigă 5 CP, un nou motor dCi 110 (doar cu transmisie manuală) și motorul dCi 170 (doar cu EDC). Noile modele oferă o acoperire mai largă a gamei adaptate la utilizările multiple ale clienților.

Transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu şase trepte, disponibilă atât pentru motoarele de 150 CP, cât și pentru cele de 170 CP, îmbunătățește confortul și capacitatea de reacție, cu un răspuns clar și rapid la schimbările de viteză. Echipată cu tehnologia Stop & Start, gama este compatibilă cu noile reglementări stabilite de standardul Euro 6D FULL.

Detaliile despre noua gamă Trafic destinată transportului de pasageri vor fi prezentate la începutul anului viitor, înainte de comercializarea care începe în martie 2021.

Cmentariile sunt închise