(video) Premieră: Noul NIO ET5 – rival direct pentru Tesla Model 3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania chineză NIO îşi extindă oferta de produse înalt tehnologizate. În acest weekend în cadrul NIO Day 2021 a prezentat un nou electromobil numit ET5, menit să concureze pe piaţă direct cu Tesla Model 3.

Marele său avantaj este la capitolul autonomie!

Apropo, de remarcat că dacă în 2019 NIO a vândut în jur de 21.000 de maşini, în 11 luni din 2021 a reuşit deja 81 de mii, semn că se dezvoltă şi este în continuă creştere.

Caracteristici cheie:

  • Este un sedan de dimensiuni medii cu siluetă de fastback şi un posterior modelat în stil ducktail. Măsoară 4.790 (+96) x 1.960 (+110) x 1.499 (+56) x 2.888 (+13) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament (comparativ cu Model 3).
  • Va veni cu nouă opțiuni de culoare exterioară, printre care First Light Kiss și Sunbathe Yellow exclusive, în timp ce Airspace Blue este culoarea NIO a anului 2022. Farurile şi stopurile sunt full LED. Jantele pot măsura 19 sau 20 inci.
  • ET5 prezintă un design exterior pur și precis, întruchipând ADN-ul supercarului NIO și conceptul „Design for AD”. În timp ce se bazează pe silueta fluidă a lui ET7, ET5 integrează perfect senzori de conducere autonomă de înaltă performanță în liniile sale pure, dar progresive ale corpului.
  • Interiorul este sofisticat, cu o notă caldă. Țesătura sustenabilă Clean+ formează o ambianță relaxantă și sporeşte performanța acustică a cabinei. Deflectoarele inteligente de aerisire invizibile mențin panoul de instrumente vizual îngrijit și delicat. Scaunele profilate pot avea încălzire, ventilare şi funcţie de masaj.
  • Îmbarcarea şi debarcarea vor fi nişte lucruri întotdeauna uşoare: portierele fără rame la geamuri dispun de soft close şi mânere retractabile. Pot fi deschise şi închise prin intermediul unei chei digitale UWB sau a unei chei smart. Acoperișul din sticlă de 1.28 metri pătrați protejează împotriva a 99.9% din razele UV dăunătoare ale soarelui. În plus, cel mai bun skylight din clasă vă asigură că nu veți rata niciun centimetru de cer.
  • PanoCinema este denumirea cabinei digitale panoramice și captivante de pe ET5, cu tehnologii AR și VR. NIO a încheiat un parteneriat cu NREAL, o companie inovatoare de dispozitive AR, pentru a dezvolta în comun ochelari AR exclusivi pentru NIO, care pot proiecta o dimensiune efectivă a ecranului de 201 inci la 6 metri. NIO colaborează și cu Nolo pentru a dezvolta în comun ochelarii NIO VR, cu lentile Pancake ultra-subțiri, realizând efect de afișare binocular 4K.
  • Grupul de instrumente HDR de 10.2 inci sporește și mai mult intensitatea imaginilor. Activată de hardware de ultimă oră, dezvoltarea continuă a software-ului și crearea de conținut, alături de un nou sistem de iluminare ambientală în 256 de culori(!) și un sistem audio surround cu suport Dolby Atmos 7.1.4 şi Dirac Pro (23 difuzoare, 1.000 waţi), PanoCinema creează un spațiu exclusiv în care utilizatorii își pot răsfăța toate simțurile.
  • Ecranul de control central AMOLED de 12.8 inci are o rezoluție de 1.728 x 1.888 pixeli, un raport de contrast ultra-înalt de 100.000:1, o gamă completă de culori 100% NTSC și o calitate excelentă a afișajului. Pe planşa de bord mai este prezent un asistent virtual numit NOMI.
  • Noul NIO ET5 vine standard cu cel mai recent pachet NIO Autonomous Driving (NAD). Cu tehnologiile NIO Aquila Super Sensing și NIO Adam Super Computing pe bază de patru(!) NVIDIA DRIVE Orin cu putere de procesare 1016 TOPS, mașina va obține treptat o experiență de conducere autonomă (nivel 3) sigură şi liniştită în scenarii precum autostrăzi, zone urbane, parcare și în procesul de schimbare a bateriei. Funcțiile complete ale NAD vor fi lansate treptat după validarea dezvoltării și vor fi disponibile utilizatorilor doar printr-un abonament lunar (95 euro în China).
    • NIO Aquila Super Sensing dispune de: 33 de unități de detectare de înaltă performanță, inclusiv un LiDAR de înaltă rezoluție cu rază ultra lungă, șapte camere de 8 MP de înaltă rezoluție, patru camere de vedere surround de înaltă sensibilitate de 3 MP, un ADMS (Advanced Driver Monitoring System), cinci radare cu unde milimetrice, 12 senzori cu ultrasunete, două module GPS de poziționare de înaltă precizie, IMU și V2X.
  • Proiectat pentru a atinge rating-urile de cinci stele ale organizaţiilor C-NCAP și Euro NCAP, ET5 se mândrește cu un corp hibrid din oțel-aluminiu de foarte mare rezistență, cu o rigiditate la torsiune de până la 34.000 N·m/grad. Cu un centru de greutate ultra scăzut la 482.6 mm și un ecartament lat de 1.685 mm, ET5 a atins un rating de rezistență la răsturnare de 1.7, peste criteriile de cinci stele ale NHTSA din SUA. Greutatea îi este distribuită 50:50 pe punţi.
  • Se menţionează că ET5 poate face 0-100 km/h în 4.3 secunde în modul Sport+. Dispune de mecanisme de frânare cu etriere de înaltă performanţă din aluminiu, cu patru pistoane, care asigură o oprire completă de la 100 km/h în 33.9 metri. Suspensia este una multi-link cu cinci braţe şi cu nişte setări sportive. Sunt disponibile opt moduri de conducere.
  • Cu un coeficient de rezistență de până la 0.24 Cd și o nouă generație de grup motopropulsor electric de înaltă eficiență (204 CP pe puntea din faţă şi unul de 286 CP pe puntea din spate pentru un total de 490 CP/700 Nm), împuternicit de modulul de putere SiC, autonomia lui ET5 în ciclu CLTC ajunge la peste 550 km cu bateria standard de 75 kWh, la peste 700 km cu una de 100 kWh şi va putea depăşi 1.000 km când va fi disponibilă (sfârşitul lui 2022) noua baterie de 150 kWh! Toate cifrele de autonomie sunt deocamdată estimative!
  • Toate modelele ET5 suportă înlocuire rapidă a bateriei prin intermediul staţiilor speciale ale NIO, iar prin serviciul de arendă se poate opta în timp pentru orice baterie mai voluminoasă!

Pentru ET5 se declară un preţ de start de 328.000 yuani sau 45.434 euro după cursul actual de schimb (fără subvenţii luate în considerare) sau 258.000 yuani/35.737 euro cu BaaS (Battery-as-a-Service, baterie în arendă). Livrările sunt programate să înceapă din septembrie 2022. 


Între timp, NIO a anunțat că va începe confirmarea şi procesarea comenzilor pentru noul ET7 pe 20 ianuarie 2022, în timp ce livrările vor demara din 28 martie 2022. ET7 a redefinit standardele de calcul și senzori pentru conducerea autonomă pe modelele de serie și vine standard cu peste 100 de caracteristici pentru confort, siguranță și tehnologii inteligente. În timpul pregătirii producției de masă, 20 de caracteristici și specificații noi au fost adăugate sau îmbunătățite, inclusiv accelerația 0-100 km/h fiind redusă până la 3.8 secunde și coeficientul de rezistență optimizat la 0.208 Cd.

Anul 2021 marchează primul pas al NIO pe piața globală. După intrarea în Norvegia, NIO își va introduce produsele și sistemul holistic de servicii în Germania, Țările de Jos, Suedia și Danemarca în 2022. Iar până în 2025, NIO își va stabili prezența în peste 25 de țări și regiuni din întreaga lume!

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise