(video) Oficial: NIO îşi începe expansiunea europeană

S-a întâmplat! NIO, tânărul producător chinez de maşini electrice, anunţă oficial că vine în Europa, deja din a doua jumătate a anului curent!

Prima țară în care se va stabili oficial va fi Norvegia, unde legislația fiscală este deosebit de favorabilă în privinţa transportului electrificat, dar Germania și Marea Britanie sunt, de asemenea, numite printre cele mai importante piețe.

Amintim că NIO a fost fondată în 2014 (pe atunci numită NextEV) și a început producția în masă de vehicule electrice în mai 2018 abia, după ce şi-a făcut o uzină şi a pus la punct o infrastructură proprie de staţii de încărcare şi alte tehnologii pentru a putea face faţă concurenţei.

Existând la moment doar pe piaţa din China, acolo a reuşit să vândă până în prezent circa 100.000 de maşini. Exemplarul cu numărul 100.000 a părăsit linia de asamblare a JAC-NIO Hefei Advanced Manufacturing Centre în ziua de 7 aprilie 2021, ceea ce înseamnă că pentru producţia tuturor automobilelor au fost necesare doar 1.046 de zile.

Gama de modele NIO include acum trei SUV-uri: modelele ES6 și EC6 (varianta sa coupe) de dimensiuni medii, precum și ES8 de talie mai mare. Mai nou a prezentat şi un sedan – ET7 – dar în China nu va fi vândut până la începutul anului 2022.

Toate mașinile au un design modern. Corpul le este realizat folosindu-se oțeluri de înaltă rezistență și aluminiu, pot fi dotate cu un sistem de pilotare semi automatizată de nivel 2, iar capacitatea bateriilor ajunge pentru moment până la 100 kWh. Încă nu s-a anunțat exact ce modele vor fi livrate în Europa.

Interesant este că în patrie NIO nu are o rețea tradițională de dealeri. Urmând exemplul Tesla, compania vinde mașini online, în principal prin propria aplicație mobilă, al cărei număr de descărcări a depășit deja 1.4 milioane. Aceeași abordare va fi și în Europa, dar aici NIO va crea totuşi o reţea de dealeri deoarece mentalitatea cumpărătorilor locali încă implică “cunoașterea personală” a mașinii înainte de a o procura.

Totodată, NIO va instala şi în Europa stațiile sale unice de înlocuire rapidă a bateriilor descărcate cu unele încărcate, reducându-se astfel la minim timpul care ar fi necesar pentru așteptarea încărcării prin cablu. Compania însăși produce toate echipamentele necesare și a început deja să creeze o rețea de astfel de stații în toată China. Timp de 24 de ore o astfel de staţie poate înlocui 312 baterii! Primele astfel de stații din Europa vor fi deschise în același timp cu începerea vânzărilor de mașini electrice, evident iniţial în Norvegia.

Apropo, nu trebuie să uităm că NIO are deja un centru de design în Munchen și un centru de știință și tehnologie în Oxford, iar hipercarul său EP9 a deţinut o vreme timpul de tur record pe Nurburgring. Șase exemplare au fost vândute investitorilor NIO pentru 2.5 milioane de lire sterline fiecare, iar alte 10, conform planurilor iniţiale, vor fi vândute doritorilor din rândul publicului larg.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/