(video) Premieră în China: Noul NIO ET7 se prezintă cu baterie de 150 kWh pentru o autonomie de peste 1.000 km

În după amiaza zilei de ieri, 9 ianuarie 2021, NIO şi-a prezentat al patrulea electromobil din gamă – primul său sedan flagship ET7 – în cadrul noii ediţii a evenimentului NIO Day.

Odată cu acest model, compania chineză este prima care anunţă despre o baterie cu o capacitate de 150 kWh pentru un autoturism electric de serie!

Evenimentul de prezentare în reluare:

Caracteristici cheie:

  • Măsoară noul model 5.098 x 1.987 x 1.505 x 3.060 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Are un coeficient aerodinamic de 0.23 Cd. Mecanismele de frânare Brembo (standard) îl fac să decelereze de la o viteză de 100 km/h în 33.5 metri.
  • Designul exterior şi interior este unul familiar NIO. Automobilul este capabil de conducere autonomă şi include toţi senzorii necesari, inclusiv unii integraţi în corpul său.
  • Interiorul minimalist include un panou de bord digital HDR de 10.2 inci, un monitor central pătrat AMOLED de 12.8 inci prin care se manipulează practic toate funcţiile, inclusiv deflectoarele de aer smart care sunt ascunse privirii, iar pe planşa de bord se mai găseşte corpul unui asistent vocal avansat NOMI Mate 2.0.
  • Maşină suportă şi pune la dispoziţii tehnologii precum 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 şi V2X. Există la bord, de asemenea, standard, primul sistem audio 7.1.4 dintr-un automobil, cu 23 de difuzoare şi o putere de 1.000 W.
  • Standard mai vine cu dotări precum suspensie pneumatică smart, amortizoare adaptive, acoperiş panoramic din sticlă laminată, head-up display, trei porturi USB-C (cu funcţie de încărcare cu o putere de 60 W) şi scaune cu încălzire, ventilare şi masaj pentru toţi pasagerii!
  • Cu ET7 cei de la NIO mai introduc prima cheie digitală UWB din lume (capabilă de localizare cu precizie până la nivel de centimetru), portiere fără cadru pentru geamuri și cu soft close, toate din nou standard.
  • O altă funcţie interesantă: când conducătorul auto se va apropia de mașină, mânerele retractabile îşi vor face apariţia, iar uşile se vor întredeschide uşor. Automat portierele se pot şi închide.
  • ET7 este construit pe un şasiu care foloseşte pe larg aluminiu şi oţel de înaltă rezistenţă. Pe fiecare punte stă câte un motor electric (pe faţă unul cu magnet permanent, iar pe spate cu inducţie) şi produc în total 653 CP şi 850 Nm de cuplu. Acest sistem de propulsie este de generaţia a doua pentru NIO şi foloseşte electronică de putere SiC, pe lângă faptul că mai oferă un sistem de tracţiune integrală. Cu cei 653 CP la activ poate face 0-100 km/h în 3.9 secunde.
  • Va fi disponibil la alegere cu baterii de 70 (peste 500 km), 100 (peste 700 km) sau 150 kWh. Cu cea de top se poate înregistra o autonomie de peste 1.000 de km (toate datele de autonomie sunt în ciclu NEDC).
  • Bateria de 150 kWh este una de tip solid state (cu [lăsăm aici termenii în original pentru o claritate mai bună] in-situ solidification hybrid electrolyte, inorganic pre-Lithium Si/C composite anode & Nickel-ultrarich cathode with nano-coating) şi are o densitate de energie de 360 Wh/kg.
  • Ca şi în cazul celei de 100 kWh dezvăluite în 2020, noul set de acumulatori este perfect compatibil ca formă cu maşinile deja existente în gama NIO! Astfel, cu bateria de 150 kWh la bord, modelul ES8 va putea înregistra până la 850 km autonomie, ES6 până la 900 km, iar EC6 (varianta coupe a lui ES6) până la 910 km.
  • Pachetul de dotări pentru sistemul de conducere autonomă (NAD – (NIO Autonomous Driving) este cunoscut sub numele de AQUILA Super Sensing. Acesta include 11 camere de 8 MP (maşinile Tesla au unele de 1.2 MP), care pot detecta vehicule la 680 m distanță și pietoni la peste 220 m distanță; un LiDAR de înaltă rezoluţie dezvoltat împreună cu Innovusion, care include un laser de 1.550 nm pentru un câmp vizual de 120 de grade și o rază de acțiune de până la 500 metri; cinci radare mmWave; 12 senzori cu ultrasunete și câte un GPS şi IMU, alături de V2X şi ADMS.
  • Toţi acești senzori sunt conectați la ADAM (un super sistem de calcul dezvoltat in house de NIO), prin care fac schimb de informaţii cu o viteză de 8 GB/s. Aceasta este o soluție bazată pe cipuri Nvidia – patru SoC-uri Nvidia Orin (în premieră pentru NIO) cu o putere totală de calcul de 1.016 TOPS. NIO susține că computerul lor este de 7 ori mai puternic decât cel de ultimă generaţie găsit pe maşinile Tesla şi la moment cea mai performantă soluţie de acest gen de pe vreun automobil de serie!
  • NIO a mai anunţat că hardware-ul lor pentru condus autonom va fi încorporat în fiecare automobil, însă va fi disponibil pentru clienţi (deblocat) în baza unui abonament lunar (puţin peste 100 de dolari).

Preţurile modelului ET7 (fără subvenţii de la stat), care este disponibil deja pentru precomandă în China (vezi aici lista completă a dotărilor standard, uşoară de explorat cu Google Translate), cu livrări din primul trimestru al lui 2022:

  • Cu baterie de 70 kWh – 448.000 yuani (69.320$ la cursul de schimb actual) sau cu BaaS – 378.000 de yuani (58.489 dolari) plus 980 de yuani (151 dolari) pe lună;
  • Cu baterie de 100 kWh – 506.000 yuani (78.295$ la cursul de schimb actual) sau cu BaaS – 378.000 de yuani (58.489 dolari) plus 1.480 de yuani (229 dolari) pe lună;
  • Modelul cu baterie de 150 kWh (şi bateria propriu-zisă) va fi disponibil din al patrulea trimestru a lui 2022.

Utilizatorii NIO ET7 beneficiază, de asemenea, de garanție gratuită pe viață, de beneficii Power Swap pe viață, de un wallbox gratuit Power Home (20 kW), de conectivitate pe viață și de servicii out-of-town, toate gratuite!

https://youtu.be/-LXfdfswlTc

Totodată, în cadrul evenimentul NIO Day organizat în Chengdu, marca a anunţat introducerea Battery Swap Station 2.0. NIO utilizează în prezent peste 1.200 de brevete pentru a permite funcţionarea celui mai rapid serviciu de schimbare a bateriei (descărcată cu una încărcată) din lume printr-un proces complet automat care durează mai puţin de trei minute.

În timpul acestui proces, se efectuează și verificări automate ale bateriei și ale sistemului electric pentru a asigura buna funcționare a maşinii electrice. Stațiile de schimbare a bateriilor ocupă doar trei locuri de parcare, permițând în același timp scalabilitatea datorită designului lor modular.

Stația 2.0 poate găzdui 13 baterii, crescându-și semnificativ capacitatea. Fiecare stație ar putea realiza astfel câte 312 schimburi pe zi. Mai mult, printr-un update de soft maşinile NIO vor putea intra în ele autonom prin funcţia de parcare automată. Compania se așteaptă ca numărul total de stații Power Swap să ajungă la 500 în 2021 pe teritoriul Chinei.


NIO, care a livrat 43.728 de vehicule anul trecut (+112.6% faţă de 2019), are o capitalizare de piață de peste 92 miliarde de dolari, depășind grupuri auto precum Daimler AG și General Motors. În prezent vinde trei modele de SUV-uri construite la o fabrică auto din Hefei, estul Chinei.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/