(video) Cifrele zilei: 10.000.000 de lei – prejudiciul cerut de rudele Doiniței Prodan! Reacția lui Dragomir Popovici

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șoferul care a provocat accidentul fatal pe bulevardul Decebal, soldat cu decesul tinerei Doinița Prodan, și-a spus ultimul cuvânt și și-a cerut iertare public de la rude, potrivit Jurnal TV.

Dragomir Popovici și-a recunoscut vina, dar nu crede că va putea plăti prejudiciul moral. Este vorba despre tocmai 10.000.000 de lei în favoarea succesorului Doiniței Prodan și alte 2.000.000 de lei pentru Gabriela Lupu, o altă victimă a accidentului, care a suportat o amnezie și numeroase fracturi. În rezultat a rămas și cu jumătate de față paralizată.

Tatăl Doiniței Prodan și Gabriela Lupu au cerut o pedeapsă maximă pentru Dragomir Popovici. Procurorii vor insista pentru până la 9 ani de închisoare potrivit legislației în vigoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport (deşi nici nu şi l-a recuperat).

Însă pentru că și-a recunoscut integral vina și a cerut ca dosarul să fie examinat în procedură simplificată, pedeapsa finală i-ar putea fi redusă. Potrivit procurorului de caz, bărbatul este cercetat pe două capete de acuzare – încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere și părăsirea locului accidentului rutier.

„Pentru infracțiunea prevăzută de articolul 124 alineat 2 riscă de la trei la șapte ani și pentru că este în procedură simplificată beneficiază de o reducere a pedepsei cu 1/4 și în situația în care a părăsit locul accidentului rutier”, a spus procurorul Veaceslav Sturzu.

Amintim că anterior Dragomir Popovici a fost vizat într-o serie de dosare penale, după ce a fost prins la volan în stare de ebrietate. În noiembrie 2021, instanța l-a condamnat pe Popovici la muncă neremunerată în folosul comunității în unul dintre dosarele penale și i-a anulat permisul de conducere.

Tânărul este proprietarul unei companii intrate recent în insolvabilitate, din cauza datoriilor. Iar tatăl acestuia gestionează o companie cu activități în agricultură, specializată în exportul fructelor, iar într-o primă reacție după accident nu i-a luat apărarea, ci din contra l-a lăsat să se descurce pe cont propriu. „Ce explicații să am eu? Ce, el e de doi ani sau ce? Eu nu am nicio explicație. El e de 32 de ani, el are a lui părere și a lui viziune. Mai mult nu pot discuta nimic”, a spus Ion Popovici pentru Ziarul de Gardă. 

Cmentariile sunt închise