Ucigaşul Dragomir Popovici a avut anterior deschise câteva dosare pentru condus în stare de ebrietate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Colegii de la Ziarul de Gardă au studiat în detalii profilul concetățeanului Dragomir Popovici, ajuns recent în gura lumii pentru că a devenit ucigaşul unei tinere mame care a lăsat în urmă doi copii.

Lucrurile scoase la iveală sunt de-a dreptul incredibile şi este greu de crezut cum acest individ nu s-a putut ţine de către autorităţi departe de drumurile publice!

Iată pe scurt “experienţa de viaţă” a lui Dragomir Popovici:

  • Are 32 de ani. Este originar din comuna Colicăuți din raionul Briceni.
  • Este proprietarul unei companii intrate recent în insolvabilitate, din cauza datoriilor. 
  • Tatăl acestuia gestionează în satul natal o companie cu activități în agricultură, specializată în exportul fructelor, firmă care are constant venituri de câteva milioane de lei pe an.
  • În perioada 2016-2022 a beneficiat în cinci dosare penale, unul deschis pentru escrocherie, iar celelalte pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, de asistență juridică garantată de stat pentru că ar fi fost o persoană care nu dispunea de resurse financiare suficiente pentru a-și angaja un avocat!
  • În 2016 a fost amnistiat. Popovici a fost prins în stare de ebrietate la volan, a refuzat să fie testat, a fost judecat, dar judecătorul l-a amnistiat și nu i-a retras permisul.
  • În 2021, fusese condamnat la închisoare și anunțat în căutare, iar permisul – anulat. În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan în 2020, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, șoferul a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată.
  • La ultima ședință, care a fost programată în luna iunie din 2023, s-a dispus „aducerea silită a inculpatului”, semn că acesta nu se prezenta la examinarea dosarului penal. Anterior, conform acelorași informații, instanța a examinat comasarea dosarelor în privința inculpatului, semn că acesta avea pe rol cel puțin două dosare penale. 
  • În cealaltă realitate, în toată această perioadă, pe rețelele de socializare, tânărul a afișat, constant, poze din locații luxoase sau de la volanul unor mașini scumpe.
  • În aprilie 2023, autoritățile au constatat că situația financiară a lui Dragomir Popovici s-a îmbunătățit, astfel că au cerut de la acesta restituirea în bugetul de stat a banilor plătiți de stat pentru avocații care l-au apărat. Popovici însă nu s-a conformat deciziei. 

Pentru ce a făcut de curând riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, conform Codului Penal. În cazul în care s-ar fi comis accidentul în stare de ebrietate, fapt care nu mai poate fi stabilit pentru că a fugit de la fața locului și a fost prins peste zece zile abia, pedeapsa prevăzută cu închisoarea este de la patru la opt ani.

Cmentariile sunt închise