(video) Premieră mondială: Noul Renault Trafic facelift

Grupul Renault a decis să facă viaţa clienţilor săi mai uşoară prin creșterea designului și calității produselor sale, a mai multor tehnologii, confort și servicii. În 2019, marca franceză reînnoiește o parte din gama sa de LCV-uri, lansate sub brandul Renault Pro+, pentru a-și confirma rolul de lider pe piaţă, actualmente pe cea europeană.

Grupul Renault urmărește o strategie ambițioasă pentru vehiculele utilitare/comerciale ușoare pe care le are şi își propune să-și extindă poziția de lider pe piețe noi, prin lansarea într-o primă fază, acum câteva ore, a patru vehicule. Să începem cu noul Renault Trafic facelift!

Noul Trafic facelift adoptă un design consistent la exterior. Partea frontală a maşinii a fost reproiectată pentru a afişa o faţă atât mai robustă, cât şi mai expresivă și dinamică pentru o identitate vizuală consolidată, împărtășită şi de celelalte modele ale liniei LCV a Renault.

În dependenţă de nivelul de echipare, Trafic poate fi dotat acum cu noi faruri full LED, care sunt mai tehnologizate, mai luminoase şi mai eficiente, şi care conţin la fel semnătura luminoasă sub formă de literă C (în acest caz îndeplinind rolul de lumină de zi). Nouă este şi grila radiatorului, mai asertivă, cu un logo afișat pe un nou titular și cu inserții speciale cromate. Paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţa Urban Grey.

În interior, de la o tapiţerie cu material textil călduros, până la designul levierului cutiei de viteze, fiecare detaliu a fost conceput pentru a îmbunătăți atât experienţa conducătorului auto, cât şi a pasagerilor. Confortul și postura de conducere crește plăcerea de a-l conduce printr-o planşă de bord actualizată cu butoane şi inserţii ce sunt finisate într-un crom satinat (se găsesc în zona deflectoarelor de aer, consola centrală, panoul de control al sistemului de climatizare guri de aer, levier şi panou de bord). Acestea se pot combina cu o schemă de culori şi texturi ce imită fibra de carbon.

Designul actualizat se extinde pe panourile ușilor (mânere cromate și inserţii pe difuzoarele sistemului audio). Noi mai sunt levierele cutiei de viteze, indiferent dacă este manuală sau automată, dar şi noul material folosit pentru tapiţerie, mai rezistent şi de o calitate mai mare.

Noul Renault Trafic facelift oferă una dintre cele mai bune capacități de stocare interioară de pe piață, 90 litri, inclusiv cu volumul compartimentului de sub scaunul pasagerului din dreapta (54 litri). În funcţie de echipare, modelul poate deveni şi un birou mobil real datorită noului cockpit inteligent, ce acum poate cuprinde conectivitate la bord cu soluții multimedia de înaltă performanţă gen sistem R-LINK Evolution (compatibil cu Android Auto) sau Media Nav Evolution cu ecran multitouch (compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay). Mai este oferit un radio stereo DIN cu un microfon nou pentru o calitate mai bună a apelurilor, cu radio digital ca opțiune.

Designul dreptunghiular al compartimentului de încărcare ajută la optimizarea spațiului cu o capacitate ce poate varia între 3.2 şi 8.6 m³. Noul Renault Trafic facelift mai oferă la acest capitol noi corpuri de iluminat cu LED-uri (500 lumeni). O nouă cheie pliantă cu trei butoane sau un card Renault hands-free cu opțiunea de deschidere a unei singure uşe (SDO) pentru îmbunătățirea siguranței (opţional Extra Security lock).

Există şi o nouă căptușeală din polipropilenă a zonei de încărcare pentru curățare mai ușoară (opțional) pe lângă o gamă foarte cuprinzătoare de căptușeală personalizată care oferă o zonă de încărcare mai robustă și de lungă durată.

Sub capotă se oferă o nouă gamă de motoare 2.0L dCi, toate care respectă standardele riguroase Euro 6d-TEMP. Cu un turbo compresor cu geometrie variabilă, propulsoarele pot genera între 120 şi 170 CP, iar cuplul maxim este de până la 380 Nm. Cu acestea se pot înregistra un consum de carburant mai redus, cu până la 0.6 l/100 km (cu menţiune la versiunea cu 145 CP). Agregatele includ şi cele mai recente tehnologii de control al poluării, cum ar fi un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR).

O altă noutate: două cele mai puternice versiuni ale motorului pot fi acum cuplate, în plus față de cutia de viteze manuală, la un EDC cu şase trepte şi dublu ambreiaj care să permite un schimb de rapoarte mai fin şi mai eficient.

Noile sisteme de asistență pentru șoferi (ADAS) ale lui Trafic oferă confort, ergonomie și siguranță. De exemplu, parasolarul pasagerului din dreapta poate conţine acum o oglindă ce este folosită de şofer pentru a vedea ce se întâmplă în unghiul mort. Senzorii de parcare montaţi în ambele bare de protecţie şi o cameră video spate sunt disponibile pentru o parcare confortabilă. Iar cu un Trailer Swing Assist se va menţine stabil o remorcă care este tractată.

Noul Renault Trafic facelift va putea fi comandat în variantele Van (maşina comercială), Minibus LWB (maşina în maro) sau SpaceClass LWB (maşina gri). În total, Trafic poate exista în 275 de versiuni diferite în funcţie de configurare.

În 2018, sub formă de maşini comerciale şi de transport al pasagerilor, modelul Trafic s-a vândut în 118.176 de unităţi la nivel mondial.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/