(video) Vezi ce poate o Toyota Supra A80 cu 1239 CP sub capotă pe autobahn! E incredibil

Maşinile modificate excesiv din punct de vedere tehnic mereu vor fi periculoase de condus pentru că, în mod evident, rezultă alte caracteristici care nu mai corespund cu parametrii de siguranţă din uzină. Însă există oameni care pot îmblânzi sutele de cai putere şi prin mâinile băieţilor de la AutoTopNL au trecut de zeci de mii.

Recent însă, au intrat în contact cu un automobil mai neobişnuit şi au ales să-i încerce posibilităţile pe autostrăzile germane. Este vorba despre o Toyota Supra în caroserie A80 (anul producţiei 1999) care este departe de a mai fi stoc după ce a fost modificată de atelierul olandez SW Performance. Sub capotă are un motor turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri care produce tocmai 1.239 CP şi 1.120 Nm de cuplu în loc de cei 280 CP/432 Nm standard. Toată această putere enormă o prelucrează o transmisie manuală înainte de a ajunge pe roţile din spate!

Standard, o astfel de maşină poate face exerciţiul 0-100 km/h în 5.1 secunde şi poate rula cu maxim 256 km/h, însă cu noile forţe poate face sprint-ul de pe loc mult mai rapid, atât de rapid încât nu s-a putut încă cronometra un timp. Iar viteza maximă practic nu are o limită, putând depăşi 340 km/h!

Imaginile arată că după fiecare apăsare a acceleratorului, acul turometrului trece mult peste linia roșie de 8.000 rpm, în timp ce vitezometrul se mişcă foarte repede spre dreapta, la peste 200 de km/h. Conducătorul auto nu a putut sau nu a riscat să atingă peste 300 de km/h, însă a reuşit să măsoare un timp impresionant de acceleraţie de la 100 la 200 km/h – 4.77 secunde!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-mai-ai-nevoie-de-un-m7-pur-iata-ce-viteza-maxima-prinde-un-bmw-m760li-pe-autobahn/

(video) Test Drive: Range Rover Sport SVR 2019 – dezlănțuim 575 de cai putere pe autobahn-urile germane!

(video) Jurnalişti din Franţa nu au putut accelera noul Megane R.S. până la viteza maximă anunţată

(foto) Limitele de viteză în lume. Iată unde nu poţi circula dacă nu mergi cu peste 110 km/h

Cmentariile sunt închise