(video) Premieră: Noul Ford F-150 Lightning – pickup electric cu prize și porturi USB sub capotă

În timp ce majoritatea dintre noi dormeam, peste ocean a fost prezentat noul Ford F-150 Lightning – primul pickup electric de serie din istoria companiei.

https://www.youtube.com/watch?v=GbmS-YGtzWo

Caracteristici cheie:

  • Deși modelul este făcut pe baza standardului F-150, diferă serios în termeni de construcție, dar și design exterior. Aflați dar că la bază are un șasiu cadru nou, mult mai rigid, asta pentru că trebuie să suporte și greutatea bateriei instalată între osii și lonjeroane. Încă o noutate ar fi suspensia spate independentă, comparativ cu o punte solidă pe care o are un F-150 pe benzină.
  • La alegere vor exista două versiuni de propulsie, cel puțin din start: ambele cu câte un motor electric per osie și tracțiune integrală respectiv.
  • Cea Standard Range va propune 458 CP și 1.051 Nm, de cuplu disponibil tot instant. Autonomia se ridică până la 370 de km (ciclu EPA), iar capacitatea de încărcare în benă a sarcinii utile este de 907 kg. Poate tracta o remorcă de până la 3.5 tone. Pentru bateria care vine în tandem nu se anunță la moment o capacitate, însă se crede că ar fi una de 90 kWh.
  • Cea Extended Range va putea pune la dispoziție 588 CP și 1.051 Nm. Autonomia i se ridică la aproximativ 483 de km (cu ajutorul unei baterii evident mai voluminoase), în benă poate căra până la 1.014 kg, iar remorca pe care o poate tracta trebuie să aibă o greutate recomandată de până la 4.5 tone. Fără încărcătură și doar cu șoferul în spatele volanului, această mașină poate face 0-100 km/h în aproximativ 4.5 secunde.
  • Încărcarea completă a bateriei de la cel mai simplu terminal casnic va dura 14 ore în cazul modelului Standard Range și 19 ore în cazul celui Long Range. Însă modelele acceptă și încărcare rapidă DC de până la 150 kW, ceea ce înseamnă că încărcarea de la 15 la 80% va dura maxim 45 de minute.
  • Pentru că este un electromobil orientat pe practicabilitate, va putea servi drept sursă de energie casnică în cazul deconectărilor de la o rețea, puterea însă fiind limitată la 9.6 kW.
  • Noul Ford F-150 Lightning electric este oferit doar cu o cabină SuperCrew cu patru portiere și o benă cu o lungime de 1.68 metri.
  • Sub capotă nu are un motor electric, ci un spațiu cu un volum de 400 de litri. Compartimentul poate fi încărcat cu o sarcină de până la 180 kg, capacul este echipat cu balamale acționate electric, iar în interiorul său se mai pot găsi patru prize de uz casnic și chiar două porturi USB!
  • Diferențele principale din habitaclu se rezumă la un panou de bord digital de 12 inci în echipare de bază și un sistem multimedia SYNC 4A cu monitor vertical central de 15.5 inci, care a înlocuit practic toate butoanele fizice. Este practic similar cu cel găsit pe Mustang Mach-E, poate fi controlat vocal și acceptă actualizări OTA.
  • O opțiune este un sistem electronic cu o grămadă de senzori, care pot determina încărcătura de la bord și luând în considerare aceste informații poate recalcula autonomia conform energiei rămase în baterie, de exemplu.
  • O altă opțiune este sistemul de pilotare semi automatizată BlueCruise, care permite șoferului, în unele condiții și pe autostrăzi, să-și ia mâinile de pe volan și picioarele de pe setul de pedale.

Pickup-urile Ford F-150 Lightning vor fi disponibile abia peste un an – din primăvara lui 2022. Prețul de pornire a fost deja anunțat: de la 39.974 de dolari pentru un model comercial orientat. Echiparea medie XLT va costa minim 52.974 de dolari, iar cu toate dotările incluse va costa în jur de 100.000 de dolari. Poate fi precomandat de astăzi cu un depozit de 100 de dolari.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=Zxe352yOYyk
https://www.youtube.com/watch?v=SinsiKXGCEc
https://www.youtube.com/watch?v=g_GMr6kREgI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/