(video) Dotări noi pentru Ford F-150: cântar de bord, Smart Hitch şi suspensie adaptivă

Ford anunţă despre noi capacități pe care le obţine Ford F-150, pentru a-i ajuta pe clienţi să-și facă treaba. Trei noi tehnologii vor fi de mare ajutor celor care folosesc pickup-ul conform destinațiilor pentru care a fost creat.

De exemplu, posesorii de maşini vor putea evalua acum cât transportă. Noile cântare disponibile la bord măsoară și afișează greutatea aproximativă a sarcinii utile luate în benă. Informațiile de încărcare sunt afișate pe ecranul tactil central cu o reprezentare grafică, pe un telefon mobil prin intermediul aplicației FordPass sau grafic în stopurile inteligente.

Ultimele funcționează ca un indicator de încărcare a bateriei de pe un telefon mobil, afișând procentul capacității de încărcare utilă prin aprinderea LED-urilor dispuse într-o bară verticală încorporată. Pe măsură ce camionul este încărcat, toate cele patru lumini se aprind, arătând că este complet încărcat. Dacă camionul este supraîncărcat, luminile superioare clipesc. 

Sarcina utilă maximă bazată pe configurația pickup-ului este programată în sistem. În plus, camionul poate fi setat într-un mod de scalare, care reduce la zero sarcina curentă și permite cântărirea aproximativă a articolelor suplimentare încărcate în benă.

Smart Hitch, o dotare exclusivă în segment, este conceput pentru a ajuta clienții să ataşeze cu ușurință remorcile și să practice mai bine tractarea în siguranță. Smart Hitch măsoară greutatea limbii unei remorci conectate, pentru a ajuta şoferul să distribuie corect greutatea remorcii.

După ce remorca este setată pe ecranul tactil central, Smart Hitch îi calculează greutatea limbii și oferă îndrumări privind distribuția greutății sau supraîncărcarea cuplajului pe ecran, în aplicația FordPass sau în stopurile inteligente. Camionul va indica, de asemenea, dacă greutatea cârligului este prea mare sau mică și poate chiar ghida proprietarii prin tensionarea corectă a unui cârlig de redistribuire a greutății.

Noul F-150 se va mai propune cu amortizare controlate continuu pentru caracteristici de deplasare și manevrabilitate sporite, în special la tractare sau transportare de sarcini grele. Un calculator analizează mai multe semnale colectate de la senzori de înaltă rezoluție – ajustând răspunsul vehiculului la fiecare situație prin controlul supapelor din amortizoarele de şoc.

Forța de amortizare este utilizată pentru a controla mișcările nedorite, cum ar fi săritura, înclinarea sau ruliul, reducând severitatea pe care maşina și pasagerii săi o vor simți când vor trece prin careva gropi. Apropo, Ford spune că atunci când marginea unei gropi va fi detectată, amortizoarele se vor întări foarte rapid, împiedicând anvelopele să cadă cât mai adânc în gaură. Reglarea poate fi ajustată selectând oricare dintre modurile de rulare disponibile.

În modul de remorcare/tractare, amortizarea controlată continuu este reglată special pentru a oferi o experiență de conducere lină și sigură, facilitând răspunsurile maşinii și remorcii la condițiile de drum, dar oferind în același timp o direcție conectată, precisă și liniară în ciuda unei remorci sau încărcături grele, contribuind la reducerea stresului șoferul în timpul tractării.

Toate dotările anunţate pot fi comandate de la începutul lunii iunie, livrările maşinilor cu ele începând la sfârșitul verii. Acestea se adaugă la catalogul de tehnologii disponibile pentru F-150, cum ar fi sistemul de propulsie hibrid PowerBoost, Pro Power Onboard, Trailer Reverse Guidance, Pro Trailer Backup Assist, Active Park Assist 2.0, Pre-Collision Assist cu Automatic Emergency Braking şi Pedestrian Detection.

Cmentariile sunt închise