(video) Premieră în SUA: Noua generaţie Ford F-150 – din nou cel mai bun?

Noua generaţie Ford F-150 a fost prezentată în această pentru noi noapte şi are cu ce impresiona. Deşi a fost dezvăluit mai târziu decât principalii concurenţi – Chevrolet Silverado, GMC Sierra şi Ram 1500 – noul F-150 este gata pentru America care se întoarce treptat la muncă, fiind parte a liniei F-Series, alegerea localnicilor pentru ca să-şi poată face munca bine în ultimii 43 de ani consecutivi.

Noul F-150 este special construit pentru a fi cel mai dur, cel mai productiv F-150 din toate timpurile și este orientat pentru a fi cel mai puternic light-duty full-size pickup de pe piață.

Cel mai dur F-150 făcut vreodată:

 • Noul F-150 începe cu o fundație durabilă, dovedită – un cadru din oțel de înaltă rezistenţă “fully boxed”, cu un corp din aliaj de aluminiu de înaltă rezistență, de calitate şi grad militar. Fiecare panou al exteriorului distinctiv şi robust este reproiectat, menținând în același timp aspectul său îndrăzneț și rezistent, inclusiv un design actualizat al farurilor, o nouă capotă cu o cupolă și bare de protecție noi. Aripile frontale mai înalte, o secțiune mediană și anvelope cu diametru mai mare au mărit lăţimea maşinii cu trei sferturi de inci pentru a-i crea o poziție mai puternică pe și în afara drumului.
 • Există în total tocmai 11 opțiuni de grile de radiator disponibile în întreaga serie, toate diferențiate în designul lor și toate inconfundabile, plus aplicații noi pe hayon. Upgrade-urile funcționale includ faruri şi stopuri full LED, precum și praguri laterale retractabile electric care pot fi activate cu mişcarea piciorului sub caroserie pentru a oferi inclusiv o mai bună accesibilitate în benă.
 • Noul F-150 este, de asemenea, cel mai aerodinamic. Noile obloane active pentru grilaje, un nou deflector de aer activ care se activează automat, precum și o nouă geometrie a cabinei şi hayonului, toate împreună contribuie pentru a reduce forţa de rezistenţă și a îmbunătăți consumul de combustibil.
 • Interiorul este complet reproiectat pentru a ridica la un nou nivel experiența proprietarilor de pickup-uri, cu stil, confort, utilitate și tehnologie. Oferind materiale îmbunătățite, noi opțiuni de culoare și mai mult spațiu de stocare, acesta este construit în jurul nevoilor funcționale ale clienților. Fiecare suprafață a fost proiectată cu grijă, cum scaune în două tonuri mai rezistente la noroi (pentru F-150 XL) sau noua cutie pentru mănuși duală din bord, oferită standard.
 • F-150 introduce un ecran central de 12 inci nou – standard pe maşina în echipare XLT high series şi mai superioare – care permite clienților să împartă ecranul și să controleze mai multe funcții simultan, inclusiv funcțiile de navigaţie, muzică sau ale maşinii. Un ecran tactil de 8 inci, standard pe maşinile în echipări XL și XLT mid-series, înseamnă că fiecare client obține funcționalitate a ecranului tactil și o mai bună vizibilitate a imaginilor camerei retrovizoare. Ambele ecrane oferă acces la noul manual digital al proprietarului, care îi poate ajuta pe toți clienții să găsească mai ușor informațiile de care au nevoie, inclusiv videoclipuri pentru explicații suplimentare! Sistemul multimedia oferit pe noul F-150 este SYNC 4.
 • Un nou panou de bord digital disponibil opţional, de 12 inci, dispune de o zonă mare de informații la cerere, împreună cu grafică și animații specifice. Mai pot afișa date despre off-roading, navigaţie pas cu pas şi modurile de rulare active.

Cel mai productiv F-150 făcut vreodată:

 • Creând cel mai durabil birou interior, noul Interior Work Surface este ideal pentru semnarea documentelor, lucrul la un laptop de 15 inci sau pentru savurarea unei mese când maşina e parcată. Iar pentru a crea o suprafaţă complet plană, levierul cutiei de viteze poate fi uşor rabatat la apăsarea unui buton!
 • Scaunele Max Recline, exclusive în segment, disponibile pe modelele în echipări King Ranch, Platinum și Limited, oferă confort suprem în timpul pauzelor de muncă. Scaunele frontale cu înclinare maximă se pliază plat până la aproape 180 de grade, perna de jos ridicându-se pentru a întâlni perna din spate și suportul superior din spate rotindu-se înainte până la 10 grade pentru un confort maxim.
 • Un spaţiu de depozitare în partea posterioară a benei, blocabil şi rabatabil, adaugă un mic safeu care extinde lățimea banchetei posterioare. Spaţiul este destul de mare şi pentru depozitarea obiectelor lungi, având chiar și un separator pentru a menține uneltele organizate.
 • Fiecare F-150 vine standard cu nişte elemente montate pe laturile hayonului pentru a putea ataşa de ele, cu cârlige, o frânghie care să ţină lipite de uşă obiectele lungi. Noi buzunare sunt construite pe hayonul fiecărui pickup, astfel încât clienții le pot folosi pentru suportul unor materiale pentru o muncă făcută mai cu precizie. O suprafață plată disponibilă Tailgate Work Surface include, de asemenea, rigle integrate, un suport pentru dispozitive mobile, suport pentru pahar și suport pentru creion.
 • Clienții pot continua să se mai ocupe cu ceva pe înserate sau pe întuneric datorită Zone Lighting. Acest lucru permite ocupanților maşinii sau şoferului să pornească și să dezactiveze secțiuni individuale de lumini exterioare prin intermediul ecranului pe care rulează SYNC 4 sau de la distanță prin aplicația mobilă FordPass.
 • Evident, noul F-150 este singurul light-duty full-size pickup care oferă sistemele Trailer Reverse Guidance şi Pro Trailer Backup AssistTrailer Reverse Guidance. Primul, devenit popular pe F-150 Super Duty, utilizează camerele de înaltă rezoluție pentru a oferi mai multe unghiuri de vizualizare, împreună cu grafică utilă, care le spune șoferilor în ce mod să întoarcă volanul pentru a îndrepta maşina spre a conecta o remorcă sau cum să se parcheze sigur cu aceasta deja ataşată, cu spatele.

Cel mai puternic din clasa sa:

 • Noul F-150 a primit în premieră o motorizare hibridă PowerBoost cu motor V6 de 3.5 litri la bază. Este disponibilă în combinaţie cu toate echipările cuprinse între F-150 XL – Limited, iar caracteristica sa principală este că poate adaugă un cuplu electric instant suplimentar la cel livrat de benzinarul EcoBoost. Potrivit Ford, în ciclu EPA, cu un singur rezervor de benzină o astfel de maşină va putea înregistra o autonomie de aproximativ 1.126 km, iar capacitatea de remorcare se poate ridica până la 5.443 kg.
 • Sistemul PowerBoost combină motorul EcoBoost și transmisia automată SelectShift cu 10 trepte, cu un motor electric care oferă alţi 48 CP şi este integrat în transmisie, precum și un software calibrat special pentru utilizarea pe pickup-uri, inclusiv moduri de rulare cum ar fi modul de remorcare/tractare pentru a ajuta clienții să gestioneze mai bine remorcarea remorcilor grele.
 • Motorul electric face uz de frânarea regenerativă pentru a reîncărca şi o baterie litiu-ion disponibilă în cadrul sistemului de propulsie (capacitate de doar 1.5 kW). Bateria este ambalată eficient sub maşină, astfel încât un face uz de spaţiu. Sistemul hibrid este capabil de utilizare la temperaturi exterioare extreme sau la sarcini grele.
 • Puterea nu e importantă doar sub capotă. Un Pro Power Onboard extinde capacitatea unui F-150 prin integrarea unui generator de curent, dotare extrem de utilă la locurile de muncă specifice. Pro Power Onboard este disponibil cu o putere de 2.0 kW pe motoarele opționale pe benzină, în timp ce pe maşina echipată cu unitatea PowerBoost este livrat standard cu 2.4 kW (opţional 7.2 kW). Puterea este accesibilă prin prize în cabină și prin până la patru prize de 120 V (20 A) montate într-un perete al benei, existând suplimentar chiar şi o priză la 240 V (30 A) pe versiunea de 7.2 kW. Sistemul oferă chiar și putere în mișcare pentru a încărca de exemplu bateriile unor scule!
 • Alte motoare disponibile pentru F-150 le poţi cerceta în detalii într-un document cu specificaţii tehnice ataşat mai jos.

Cel mai conectat F-150:

 • F-150 reprezintă următorul pas important al companiei în aducerea vehiculelor conectate pentru clienți. Noul F-150 este primul pickup full-size din America de Nord oferit standard cu sistem de actualizări over-the-air (OTA). Aceste actualizări pot aduce în timp funcții noi și caracteristici suplimentare pe maşini pe toată durata lor de viaţă! De asemenea, pot sprijini întreținerea preventivă, pot reduce vizitele în service, pot oferi performanțe îmbunătățite și, în cele din urmă, pot duce la o funcționare mai mare a vehiculului. Majoritatea actualizărilor vor fi finalizate în mai puțin de două minute și pot fi efectuate în momentele în care clienții aleg, astfel încât aceștia să nu fie nevoiti să-și pună viața în așteptare.
 • Noul sistem multimedia SYNC 4 este oferit standard, ajutând proprietarii să rămână conectați și să-și facă zilele mai productive cu un asistent vocal mai intuitiv disponibil, precum și cu o cartografiere în timp real, dar și informații personalizate la cerere. Tehnologia se bazează pe mai mult de 10 ani de inovație SYNC, ajutând la minimizarea distragerilor de la drum prin controlul vocal hands-free, precum și caracteristici de bază cum ar fi efectuarea de apeluri telefonice și selectarea muzicii. Cu o putere de calcul de două ori mai mare decât cea a sistemului din generația anterioară, noul SYNC 4 poate conecta wireless smartphone-uri, fără cablu USB, pentru integrarea fără probleme a Apple CarPlay, Android Auto sau aplicații SYNC AppLink precum Waze și Ford+Alexa.
 • Clienții pot accesa mai mult de 10.000 de ore de conținut la cerere, canale live, muzică fără anunțuri, sport, divertisment, știri și recomandări personalizate și pot căuta conținut asociat cu SiriusXM, disponibil cu 360L satelit și serviciu de streaming.
 • Noul B&O Sound System by Bang & Olufsen cu opt difuzoare este disponibil începând cu F-150 XLT, în timp ce sistemul opțional B&O Unleashed cu 18 difuzoare, printre care integrate în tavan și tetierele scaunelor frontale, este disponibil pe F-150 Lariat, King Ranch și Platinum (standard pe Limited).
 • Ford oferă tehnologie gratuită, inclusiv 911 Assist care alertează automat persoanele care răspund de urgență în caz de accident, dar și FordPass, o aplicație pentru dispozitive mobile care permite șoferilor Ford să pornească sau să deblocheze vehiculul de la distanță, precum și să controleze noile caracteristici cum ar fi Zone Lighting, Trailer Theft Alert, Trailer Light Check și Pro Power Onboard.
 • Printre sistemele de protecţie şi asistenţă disponibile în cadrul complexului Ford Co-Pilot360 2.0, se numără: Pre-Collision Assist cu Automatic Emergency Braking şi Pedestrian Detection, cameră video retrovizoare cu asistență dinamică pentru conectarea remorcii, conectare automată a fazei lungi în faruri, conectare sau deconectare automată a luminii în faruri.
 • Noul F-150 adaugă, de asemenea, 10 noi caracteristici de asistență pentru șofer și este singurul pickup care oferă Active Drive Assist – un sistem de pilotare semi automatizată prin care şoferii pot rula cu mâinile luate de pe volan pe cele peste 100.000 de mile de autostrăzi din Canada şi SUA (scanate în memoria maşinii). Camera sa avansată orientată spre șofer urmărește poziția capului și privirea ochilor șoferului pentru a permite conducerea hands-free atunci când este disponibilă, deşi o pot prelua controlul oricând. Un Active Drive Assist prep kit conține hardware-ul necesar pentru această caracteristică, în timp ce software-ul pentru activarea funcționalității, așteptat în al treilea trimestru al anului calendaristic 2021, va fi livrat prin actualizările OTA sau printr-o vizită la dealer. Plata separată va fi necesară pentru a activa funcționalitatea completă în acel moment.
 • Alte caracteristici noi disponibile includ Intersection Assist, care detectează traficul din sens opus în timp ce şoferul încearcă să facă un viraj la stânga şi îi este cam dificil. Dacă există riscul unei coliziuni cu un vehicul care vine din sens opus, F-150 va aplica automat frânele. F-150 este şi singurul light-duty full-size pickup disponibil cu Active Park Assist 2.0, care gestionează toate comenzile de direcție, comutare a treptelor cutiei de viteze, frânare și accelerație în timpul unei manevre de parcare paralelă sau perpendiculară, în timp ce șoferul ține apăsat un singur buton.

Fiecare F-150 de nouă generaţie va fi asamblat cu mândrie la Ford’s Dearborn Truck Plant din Dearborn, Michigan, dar și la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri. Noul F-150 va fi disponibil pe piaţă din în această toamnă.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=eg3_4JAKlmw

Documente informative:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

situs slot gacor slot gacor situs judi slot online slot gacor maxwin slot online https://www.asc.co.id/loker/ https://grahakarya.com/ https://surat.ekinerja.pa-tarutung.go.id/ slot sbobet88 toto togel situs slot gacor togel online