(video) Noul Geely Galaxy L6 este un sedan plug-in hybrid cu practic 400 de cai putere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Geely a creat la începutul anului curent un nou sub-brand numit Galaxy, dedicat pentru autovehicule electrice şi plug-in hybrid care au un preţ de până la 50 de mii de dolari. Primul prezentat a fost Galaxy L7, iar acum putem face cunoştinţă cu al doilea – sedanul de dimensiuni medii Galaxy L6.

Și dacă L7 este unificat în ceea ce privește șasiul și caroseria cu noul Geely Boyue/Atlas de a doua generație, atunci L6 s-a dovedit a fi cu adevărat nou.

Imagini video pentru impresii vizuale

Caracteristici cheie:

  • În ceea ce privește dimensiunea, Geely Galaxy L6 se încadrează în aceeași ligă cu sedanul Geely Emgrand L. Are la bază platforma electrificată suedeză E-CMA (Compact Modular Architecture), un ampatament de 2.752 mm, o suspensie posterioară independentă şi jante de 17/18 inchi.
  • Corpul lui Galaxy L6 a fost creat de la zero și nu este unificat cu alte modele, iar designul este realizat în același stil folosit pentru L7. Blocurile optice sunt full LED (farurile adaptive). Lungimea sedanului este de 4.782 mm, lățimea este de 1.875 mm, iar înălțimea este de 1.489 mm.
  • Interiorul este realizat după modele tipice actuale de pe piaţă: cu un tablou de bord (10.25 inchi) și o tabletă pentru sistemul multimedia (13.2 inchi) în locul consolei centrale. Sistemul multimedia rulează în baza unui procesor Qualcomm Snapdragon 8155. Există şi un head-up display la solicitare.
  • Printre soluțiile mai neobișnuite, găsite pe maşină, se numără: mânere interne ale ușilor încorporate în cotiere (trebuie să fie trase în sus), parasolare parţial transparente și un acoperiș panoramic format din două secțiuni longitudinale. Controlul transmisiei este atribuit manetei din spatele volanului. Mai există un odorizant automat și iluminare de contur cu 256 de culori. Se mai precizează că are o canapea posterioară deosebit de moale și confortabilă.
  • Sedanul este echipat cu același sistem hibrid NordThor Hybrid 8848 precum Galaxy L7.
    • Include un benzinar turbo de 1.5 litri, cu patru cilindri (163 CP/255 Nm) şi cu o eficiență termică ridicată de 44.26%, două electromotoare și o transmisie DHT Pro cu trei trepte.
    • Motorul electric principal, implicat în tracţiune, produce 146 CP/338 Nm.
    • Parametrii celui de-al doilea motor electric nu sunt numiți, dar funcționează în principal drept generator și numai dacă este necesar oferă tracțiune roților din față.
    • Puterea totală generată de sistemul de propulsie este de până la 390 CP şi 535 Nm. Poate realiza 0-100 km/h în circa 6.5 secunde şi atinge maximum 247 km/h.
  • Sedanul este un hibrid în serie/paralel, cunoscut și ca hibrid multi-modal: un hibrid capabil să funcționeze atât în modul alimentat cu benzină, cât și în modul electric, dar și în baza unei combinații a ambelor moduri. În acelaşi timp este un plug-in hybrid! Oferă patru moduri de condus, și anume, modul pur electric, modul Range-Extender, modul inteligent și modul de performanță.
  • Fiind un PHEV, Galaxy L6 va putea pune la dispoziţie două baterii: de 9.11 sau 18.7 kWh pentru autonomii pur electrice de până la 60 sau 125 km respectiv (ciclul CLTC). Autonomia totală combinată cu cea asigurată de rezervorul de benzină se poate ridica până la 1.320 şi 1.370 km respectiv. Consumul mixt de combustibil declarat este de 4.55 l/100 km.

Sedanul a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Chengdu în weekend. Tot acolo s-a anunţat startul vânzărilor preliminare. Preţurile variază între 17.500 – 21.700 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise