(video) Mega prezentare în China: Noua familie de modele Geely Galaxy

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gigantul Geely a organizat aseară în Hangzhou, China, o mega prezentare a noii familii de modele care va exista sub aripa mărcii Geely Auto decât a unui sub brand dedicat. Directorii de top și-au dat seama că multe mărci pot dăuna afacerii cu maşini, astfel că au început să le consolideze pe cele existente.

De exemplu, mașini electrice Geometry în curând vor intra la fel sub umbrela mărcii Geely Auto și vor fi vândute sub marca dublă Geely Geometry. Iar noua familie Geely Galaxy a fost creată inițial în acest format, dar şi cu un logo/emblemă dedicată.

Prezentarea propriu-zisă începe de la minutul 20 şi include subtitrări în engleză

Ce aflăm?

  • Noua familie îşi are denumirea de la Calea Lactee şi va pune la dispoziţie maşini electrice şi plug-in hybrid long range premium, cu un preţ de până la 45-50.000 de dolari (în China)! Concurenții principali sunt BYD şi WEY.
  • Pentru modelele Galaxy a fost inventa un logo separat: aceleași șase celule ca pe scutul heraldic al Geely, dar proiectate sub forma unui dreptunghi obișnuit.
  • Programul prevede lansarea a șapte modele până în 2025, dintre care trei vehicule electrice cu indice E și patru PHEV cu indice L.
  • În cadrul prezentării a fost introdus primul din cele şapte – noul Geely Galaxy L7, care va intra pe piața chineză din al doilea trimestru al anului curent. El a devenit o demonstrație de noi soluții și tehnologii pregătite pentru întreaga familie.
  • Geely Galaxy L7 are la bază platforma E-CMA electrificată (Compact Modular Architecture), dezvoltată inițial de Volvo. Este unificat structural cu un noul Boyue/Atlas a doua generație. Deși mașinile au un design diferit, o parte din panourile caroseriei le sunt comune.
  • Măsoară Galaxy L7- 4.700 x 1.905 x 1.685 x 2.785 mm. Spre deosebire de modă, mânere obișnuite are la uşi, pentru prindere naturală: compania a ţinut să explice că nu au folosit unele retractabile pentru că pot îngheţa şi în unele situaţii particulare pot costa până şi viaţa omului.
  • După cum este moda acum pe piaţă, modelul are un cockpit complet digital: în spatele volanului un monitor de 10.25 inchi, central e unul vertical de 13.2 inchi, iar pasagerul din dreapta şoferului se va bucura de unul de 16.2 inchi! Nu s-a evitat montarea şi a unui head-up display.
    • Un nou sistem de operare Galaxy N-OS a fost dezvoltat pentru toată electronica de la bord, iar un singur cip Snapdragon 8155 este responsabil de gestionarea proceselor.
    • Galaxy N-OS permite modelelor sale să aibă cel mai rapid timp de pornire și răspuns al sistemului din clasa sa. Durează doar 0.5 secunde pentru a ajunge la o stare operațională pregătită.
    • Butoane analogice au rămas doar pe volan și uși, iar levierul cutiei de viteze este realizat sub forma unei manete în partea dreaptă a coloanei de direcţie.
  • Este echipat cu o unitate de propulsie hibridă de nouă generație numită NordThor Hybrid 8848. Se spune că folosește primul sistem predictiv de gestionare a energiei din industrie pentru a îmbunătăți economia de combustibil cu până la 15%.
    • Include un benzinar turbo de 1.5 litri (patru cilindri) cu o eficiență termică ridicată de 44.26%, două motoare electrice și o transmisie DHT Pro în trei trepte. Sistemul poate funcţiona atât în mod secvențial/serie, cât și în mod paralel. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă.
  • Puterea generată de L7 nu se cunoaşte deocamdată, însă au fost anunțate valori maximale pentru modelele viitoare. Pe cele cu tracţiune faţă sistemul NordThor Hybrid 8848 va pune la dispoziţie până la 390 CP, iar pe cele cu AWD până la 664 CP!
  • La prezentare s-a indicat că L7 poate face 0-100 km/h în 6.9 secunde, însă în comunicatul de presă lansat ulterior se indică 7.5 secunde. Viteza maximă este limitată la 200 km/h. Consumul mediu real declarat este de 5.23 litri la 100 de km/h. Autonomia totală cu rezervorul plin şi bateria încărcată complet se ridică la 1.370 de km în ciclul local CLTC. Autonomia electrică urmează a fi anunţată.
  • Printre altele s-a anunţat că bateriile modelelor dispun de un sistem de securitate numit Aegis, care pot opri rapid și izola celulele individuale în caz de deteriorare, reducând riscul unui incendiu. Sistemul se introduce în premieră pe aceste maşini ale grupului Geely şi poate prezice și pre-elimina cu exactitate scurgerile termice și alte situații, crescând durata de viaţă a bateriei cu 20%.
  • Iar Geely Galaxy Smart Drive este un sistem de pilotare automată de nivel trei. Pentru funcţionarea sa şi pentru precizie maximă a hărţilor, holdingul Geely creează un ditamai propriu sistem de geo-poziționare prin satelit la nivel global! Până în 2025, subdiviziunea Geespace promite să lanseze 72 de sateliți cu orbită joasă.

Simultan cu Galaxy L7 a fost prezentat sedanul conceptual Galaxy Light. Este un electromobil cu un coeficient de rezistenţă aerodinamică de numai 0.19 Cx. Portierele frontale i se ridică vertical, iar cele posterioare se deschid contra direcţiei de mişcare. În loc de hayon are un compartiment separat pentru o dronă. Alte detalii nu sunt disponibile.

Pe baza acestui concept, anul acesta vor fi lansate două sedanuri de serie: hibridul Galaxy L6 va apărea în trimestrul al treilea, iar electromobilul Galaxy E8 în trimestrul al patrulea. Restul modelelor planificate vor fi lansate în 2024-2025.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/