(foto) Premieră: Familia actualizată FIAT Tipo a fost completată cu un cross hatchback

Cu actuala generaţie FIAT Tipo am făcut cunoştinţă încă în toamna anului 2016 la Salonul Auto de la Paris şi iată că acum, după patru ani de prezenţă pe piaţă, a venit timpul unui tradiţional facelift.

Marea noutate este lansarea unei noi versiuni de caroserie care va exista pe lângă un hatchback, sedan şi break – Tipo Cross – un hatchback cu gardă la sol mai mare şi alte modificări care să-l facă mai practic pe drumuri ceva mai proaste.

Caracteristici cheie sau ce s-a schimbat:

  • Modelul Tipo are o doar o față schimbată: a primit o pereche de noi faruri cu LED-uri, o altă grilă de radiator și bară de protecție, precum și un design diferit al jantelor. În partea posterioară chiar nimic nu s-a schimbat, nici măcar stopurile.
  • Habitaclul a fost atins doar în detalii, însă arhitectura bordului şi designul interior general au rămas neschimbate. Panoul de bord din spatele volanului include acum un monitor color de 7.0 inci pe centru.
  • O altă schimbare este că în locul unei iluminări ambientale de culoare roşie a butoanelor şi comenzilor, acum este una albă.
  • În pas cu moda, se va putea comanda un încărcător wireless pentru telefoane (15 W), dar şi un port USB suplimentar pentru pasagerii din spate.
  • Se anunţă despre montarea unui nou volan, dar şi adăugarea unor noi opţiuni de tapiţerie, deşi primul vizual nu se prea deosebeşte de cel vechi.
  • Opţional este şi un sistem multimedia UConnect 5 care abia a debutat pe doar câteva modele din cadrul grupului FCA. Acesta rulează pe un monitor tactil de 10.25 inci. Acesta suportă conexiunea wireless cu interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto printre altele.
  • Suita de sisteme de protecţie şi asistenţă a fost completată pentru a include un sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, unul de asistenţă pentru monitorizarea limitei de viteză, unul de menţinere în bandă, asistent al atenţiei şoferului, comutare automată a fazei lungi, sistem de monitorizarea a unghiurilor moarte, senzori de parcare faţă, sistem Keyless Entry/Go.
  • Nou mai este un sistem D-Fence de la Mopar – unul de filtrare şi purificare a aerului, opţional.
  • Noul FIAT Tipo Cross se deosebeşte de un FIAT Tipo hatchback printr-un kit exterior din plastic în jurul părţii inferioare a caroseriei, railings-uri pe acoperiş, dar şi o gardă la sol mai mare cu 40 de mm. FIAT spune că, particular pentru acest model, a recalibrat suspensia şi l-a dotat cu nişte anvelope cu profil mai superior. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă.
  • S-au anunţat schimbări şi sub capotă. Motoarele pe benzină de 1.4 litri (95 CP) și 1.4 T-Jet (120 CP) au fost înlocuite cu unitatea 1.0 GSE din noua familie FireFly, care produce 100 CP și 190 Nm. Rămân în continuare disponibile două agregate turbo diesel din familia Multijet, de 1.2 litri cu 95 CP şi de 1.6 litri cu 130 CP (anterior 120).

În Europa, vânzările de modele FIAT Tipo actualizate vor începe înainte de sfârșitul anului curent. Preţul de start în Italia este de 13.900 de euro.

Din 2015 şi până în prezent au fost comercializate peste 670.000 de exemplare Tipo în diverse caroserii, peste 70% din această cifră fiind dedicate exportului. În Europa de Vest sunt populare versiunile hatchback şi break, în timp ce în Europa de Est și Turcia (unde este produs în prezent Tipo) – sedanurile.

Mai multe detalii despre modele în comunicatul de presă oficial:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise