(video) Premieră în SUA: Noul Cadillac CT5-V nu mai este ceea ce a fost CTS-V

Pe lângă noul CT4-V, Cadillac a prezentat în SUA modelul promis anterior – versiunea de performanţă a noului CT5. Dar, cu un deosebit regret vă putem spune că producătorul s-a cam zgârcit cu agregatele puse pe noul CT5-V.

Fostul CTS-V este într-adevăr un sedan nebun. Sub capotă are un motor V8 Supercharged de 6.2 litri de la Chevrolet Corvette (cu 649 CP şi 854 Nm), iar în combinaţie cu o tracțiune spate poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 3.7 secunde. Noul CT5-V care a venit să-l înlocuiască este mult mai modest şi serios, nu ştim cineva se va avânta să-l cumpere cu un entuziasm.

Noul sedan din seria V este pur și simplu cea mai puternică și cea mai costisitoare versiune a recent prezentatului CT5 cu o lungime de 4.9 metri. Chiar și din punct de vedere al designului aproape că nu diferă de varianta civilă în echipare Sport: același decor negru şi jante de 19 inci (doar diferă modelul), bare de protecţie reproiectate şi o grilă cu o altă textură a plasei.

Mai mare dezamăgire este sub capotă. Acolo se află acelaşi V6 biturbo de 3.0 litri care se oferă şi pentru un CT5 obişnuit, doar că forţat să producă cu 20 de CP mai mulţi (360), în timp ce cuplul a rămas acelaşi (542 Nm). Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate, dar cifrele dezvăluite îl fac un concurent pentru modele ca BMW 540i sau Mercedes-Benz E 450.

Cutia de viteze este una automată cu 10 rapoarte. Tracţiunea poate fi pe puntea din spate sau integrală (cu conectarea punţii frontale la nevoie printr-un ambreiaj). În ambele cazuri pe osia posterioară se mai găseşte un diferenţial blocabil electronic. Suspensia frontală este una de tip McPherson cu arcuri și pârghii compozite, iar pe puntea din spate se găseşte una multi-link. Amortizoarele sunt adaptive Magnetic Ride Control 4.0 cu setări sportive.

Mecanismele de frânare sunt de la Brembo, cu discuri ventilate de 345/315 mm şi cu etriere cu câte patru pistoane la fiecare roată. Anvelopele standard au o dimensiune de 245/40 R19 şi acoperă un set de jante din aluminiu. Printre altele se numără o servodirecţie asistată electric, un sistem Performance Traction Management, un V-Mode personalizabil în sistemul Vehicle Control Mode, un buton pe volan de control al acestui mod, dar şi un panou de bord modificat.

Noul Cadillac CT5-V va apărea pe piaţă la începutul anului 2020, în același timp cu fratele lui mai mic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/