Moldova: Mașinile diesel vor putea costa mai mult la import!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Detalii:


Vămuirea cu reducere de 50% a maşinilor hibride va fi posibilă din nou în Moldova. Acesta a fost titlul articolului publicat anterior. Însă această veste bună vine împreună cu o veste proastă pentru o categorie de şoferi, una de “sacrificiu” să spunem aşa.

Pentru că autoritățile au început în sfârşit să se gândească la mediul înconjurător şi la cel mai mare generator de emisii CO2 din Moldova – transportul auto – se doreşte luarea unei decizii care va bate direct, într-o anumită măsură, în cei care mai sunt încă amatori de motoare diesel şi planifică achiziţia în viitorul apropiat a unui astfel de autovehicul.

FOTO: practicalmotoring.com.au

„Pentru că trebuie să promovăm motoare mai ecologice, să încurajăm achiziția de automobile mai ecologice, fapt care va contribui la scăderea poluării aerului și mediului înconjurător, datorită diminuării emisiei în atmosferă a dioxidului de carbon (CO2), în același proiect, am propus creșterea taxei pentru motoarele diesel, care este cel mai poluant tip de carburant.

Știm că în UE motoarele diesel nu vor mai fi produse după anul 2025, iar vânzarea lor va fi interzisă după 2029. Dacă nu le descurajăm de pe acum, aceste mașini vor lua destinația spre țări ca a noastră. Dacă nu acționăm acum, toată Europa va trece pe electric, iar noi vom continua să poluăm și în 2045.”

Dumitru Alaiba, deputat

Revenim cu detalii despre ce taxă suplimentară este vorba, pe măsură ce textul integral al proiectului de lege va fi făcut public.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/