(foto) Anunţ important pentru comunitate. Î.M. Regia „Autosalubritate” spune că a reuşit să repare un Mercedes

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un anunţ “important” pentru comunitate a fost făcut în seara zilei de ieri pe pagina Î.M. Regia „Autosalubritate”. Acesta a devenit în scurt timp viral şi chiar a stârnit amuzamentul internauților, din motiv ce spune despre o reuşită banală în ceea ce priveşte reparaţia unei autospeciale, deşi anterior postări similare nu s-au mai făcut. Nu s-a anunţat să se repare cu succes vreun ZIL, de exemplu…

Într-un ditamai comunicat de presă se menţionează:

„Specialiștii parcului auto a Î.M. Regia „Autosalubritate” au reușit cu succes să repare o autospecială de model Mercedes Atego 1523, fabricată în 2006, care a stat mai bine de jumătate de an uzată în garajul auto al întreprinderii.

Lucrările de reparație au fost anevoioase deoarece s-a defectat sistemul hidraulic, care este înzestrat cu o pompă hidraulică specifică după construcție, ce nu mai putea fi reparată, iar o altă piesă nu a fost posibil de găsit nici în țară, nici în vecinătate.

Astfel, specialiștii operatorului municipal de evacuare a deșeurilor au avut nevoie de mai mult timp pentru a identifica piesa, care a fost livrată din Polonia, fiind fabricată la comandă în Franța. Pompa hidraulică a costat întreprinderea puțin peste 93.000 lei. Autospeciala în cauză este exploatată din 2015 și până în prezent nu a necesitat reparații.

Parcul auto al Î.M. Regia „Autosalubritate” este foarte variat. Acesta are în dotare circa 95 de autospeciale de marcă ZIL, GAZ, KAMAZ, MAN, MERCEDES și altele, dintre care 54 sunt folosite pentru evacuarea deșeurilor. Zilnic, municipiul este asigurat cu 45 de rute de evacuare a deșeurilor din blocurile de locuit şi de pe străzile capitalei.

Din păcate, circa 80% din autospeciale sunt vechi și deseori se deteriorează, creând impedimente în procesul de evacuare a deșeurilor municipale. Cea mai veche autospecială este de model ZIL și are peste 40 de ani. Astfel, implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”, care prevede inclusiv și renovarea parcului de autospeciale, reprezintă un factor decisiv în prestarea oportună și calitativă a serviciilor de colectare și evacuare a deșeurilor din capitală.”

Există și o veste bună în context. Primăria Municipiului Chișinău preconizează să achiziționeze peste 40 de autospeciale moderne pentru parcul auto al Î.M. Regia „Autosalubritate”. Autospecialele urmează a fi procurate la sfârșitul lunii mai 2022 din bani oferiți de BERD și BEI, în sumă de 6.8 milioane de euro.

Cmentariile sunt închise