(video) Skoda a înregistrat simultan două recorduri mondiale de drift pe gheaţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Skoda anunță despre stabilirea simultană a două recorduri Guinness în termeni de drift. S-a luat în considerare o singură încercare, iar în urma acesteia noul Enyaq RS iV a devenit proprietarul titlului „Cel mai îndelungat derapaj continuu pe gheață” atât în ​​rândul mașinilor electrice, cât și în clasamentul absolut.

Tentativele au avut loc pe gheața lacului înghețat Stortjärnen de lângă Östersund, Suedia. Special pentru acest record, pe suprafaţa lacului s-a amenajat o pistă circulară de 188.5 metri lungime, iar în timpul încercării luate în considerare şoferul de la volan, jurnalistul auto Richard Meaden, a făcut 39 de tururi.

Distanța totală pe care Skoda Enyaq RS iV a parcurs-o într-un derapaj continuu a fost de 7.351 de metri. Realizarea anterioară a fost înregistrată în China anul trecut, cu o maşină pe benzină: un pilot a parcurs 6.231 de metri.

Toată deplasarea a durat 15 minute şi 58 de secunde, iar viteza maximă în momentul derapajului a constituit 48.69 km/h. Viteza minimă a fost de 31.64 km/h.

Setarea recordului a fost precedată de sesiuni de antrenament îndelungate, în timpul cărora s-au selectat combinația optimă de anvelope și moduri de condus pentru a obține derapajul perfect în condiţii de temperaturi sub zero. În total, timp de cinci zile pe lac, crossoverul electric a petrecut în total 18 ore în derapaje.

Mașina standard de producție folosită pentru record avea jante din aliaj de 20 de inchi. Pe puntea frontală au fost montate anvelope Däckproffsen 245/35 R20 (procurate de la Michelin) cu câte 600 de crampoane de 5 mm. În spate s-au pus unele Nokian Hakkapelitta 255/45 R20 cu câte 300 de crampoane de 2 mm, ceea ce s-a dovedit combinația ideală pe suprafața de gheață de 40 cm adâncime.

Deşi recordul a fost stabilit pe 19 ianuarie 2023, în a patra zi din cele cinci, în prezenţa unui reprezentant oficial al Cărţii Recordurilor şi al arbitrului internațional de drifting David Kalas, în calitate de martor, compania a preferat să-l anunţe abia acum.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/