(video) Util pentru camping! Maşinile Rivian se pot acum nivela pe teren denivelat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rivian a livrat un alt software update maşinilor sale, R1T şi R1S, iar marea noutatea este un Camp mode. Funcţia este menită pentru a face campingul mai confortabil și convenabil, oferind inclusiv capacitatea de a nivela vehiculul atunci când este parcat pe un teren denivelat sau în pantă!

Iată cum funcţionează:

Nivelarea în Camp mode folosește suspensia pneumatică, algoritmi speciali și mai mulți senzori încorporați în jurul vehiculului pentru a determina cu exactitate cât de multă reglare trebuie să aibă loc la fiecare colț al maşinii pentru a-l îndrepta. 

Nivelarea poate dura de la 20 de secunde la câteva minute, în funcție de denivelările terenului. Vehiculul va anunţa finalizarea procedurii printr-un semnal sonor specific. Ulterior, suprafață plană și uniformă va fi ideală pentru dormit, gătit sau pur și simplu relaxare.

Pe lângă nivelarea R1T și R1S pe teren neuniform, modul Camp permite, de asemenea, optimizarea consumul de energie al vehiculelor în timp ce sunt parcate, setarea de cronometre pentru porturile și prizele de încărcare, deconectarea monitoarelor din interior, activarea unui mod special Camp courtesy și iluminarea campingului cu reflectoarele din oglinzile laterale, controlate individual, care funcţionează şi cu oglinzile rabatate.

Pe lângă setarea normală de energie, modul Camp introduce încă două: „Stai oprit” și „Stai pornit”. Acesta din urmă menține vehiculul complet treaz, astfel încât se poate utiliza climatizarea, sistemul audio, Wi-Fi hotspot și alte funcții în timp ce există cineva în interior. „Stay off” oprește toate prizele, video Gear Guard și majoritatea altor funcții, inclusiv afișajul central, pentru economie maximă de energie.

Pentru acele situații în care camparea se face în apropierea altor persoane și se doreşte minimalizarea potențialelor perturbări, Camp courtesy deconectează toate luminile exterioare, sunetele și blocarea de proximitate. Totodată, funcţiile de climatizare vor funcționa la un nivel mai silențios.

Majoritatea setărilor și comenzilor din modul Camp sunt utilizabile numai atunci când maşina este parcată, inclusiv reflectoarele. Există și câteva limitări suplimentare ale software-ului încorporate din motive de siguranță. Dacă R1T sau R1S este parcat pe o pantă sau rampă deosebit de abruptă, este posibil ca nivelarea să nu fie disponibilă. În aceste cazuri, vehiculul va cere mutarea într-o altă locație și o nouă încercare. 

Nivelarea nu va începe, de asemenea, în timpul încărcării sau dacă ușile Gear Tunnel sau hayonul sunt deschise. Iar dacă este necesar de încărcat maşina într-un camping, recomandarea este întâi de a o nivela. Resetarea nivelării înainte de conducere este recomandată şi se face prin apăsarea unui buton. În caz contrar maşina se va deplasa cu o viteză limitată.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/